Çözüldü ASUS R541SA RAM ve işlemci yükseltme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
Max 7000

Kaptan1987

Uzman
Cihaz
asus r541sa-xx388t
ASUS R541SA-XX388t kullandığım laptop biraz eski. RAM, anakart ve işlemcisini yükseltmek istiyorum. Takıp çıkarması sorun değil ama ne alacağım hakkında gram bilgim yok. Aklımda olan işlemci i7 6. nesil. Şu anki anakartim destekliyor mu bilmiyorum.

Çözüm
Sistemde SK Hynix HMT425S6CFR6A-PB bellekler mevcut. Bunlar gömülü bellekler. Maalesef RAM satın alıp takamazsınız.

Çok düşük bir ihtimal bellek çipleri alıp lehimle yükseltilebilir ama o laptop için bu zahmete girilir mi şüpheli.

Laptopta genelde anakart ve işlemci yükseltmesi pek mümkün değildir. Anakart yükseltmesi kesinlikle olamaz çünkü anakart zaten laptopun kendisidir. Anakartı değiştirmek demek yeni bir laptop almak demektir.

Öte yandan RAM yükseltmesi yapabilirsiniz CPU-Z yazılımıyla SPD bölümünden bir tane ekran görüntüsü paylaşırsanız laptopunuzla uyumlu RAM'leri size söyleyebiliriz.

Anladım yani kısaca anakart değişirse laptop sıfırlanır tamamen yeni bir laptop olur değil mi? Eğer öyleyse pek bir sorun olacağını düşünmüyorum içinde hiçbir bilgim yok. Şu anda evden uzak çalışıyorum CPU-Z nasıl açacağımi söyleyebilirseniz bu akşam 8 gibi size ekran görüntüsünu iletebilirim.

Laptop anakartları tamamen leptopun kasasına göre özel olarak tasarlanmıştır, bilgisayar anakartları gibi belli bir standarda sahip değildir. Bu yüzden o laptopa başka bir anakart takamazsın. Yani bu demektir ki laptopu komple değiştireceksin o yüzden de bunun bir manası yok. O yüzden o bilgisayara yapabileceğin en iyi şey RAM yükseltmesidir.

CPU-Z indirip çalıştırmak yeterli. Sonra da SPD sekmesinden bir ekran görüntüsünü bizimle paylaşırsan uyumlu olan modellerine bakabiliriz.

Son düzenleme:

Anladım peki işlemci için bir şeyler yapılabilir mi? Bilgisayarlar hakkında fazla bilgim yok sorularım için kusura bakmayın saçma olduklarının farkındayım.

Nasıl bir zahmet oluyor acaba?

2 slotlu gözüküyor laptop acaba 2. slota takamaz miyiz?

Bellek çipleri ne kadar oluyor ortalama bir de değecek bir artış sağlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Cihaz hangi bellek çipleriyle uyumlu bilmiyoruz.
  • Çipler alındı diyelim, BGA Rework yapan bir yerle anlaşıldı, bellekler takıldı, BIOS yeni bellekleri tanımayabilir. Bunlar ihtimal dahilinde.
  • Türkiye'de bu çipleri bulabilir misiniz, emin değilim. Yurt dışından gelir mi, şüpheli.
  • Gelse bu yükseltmeye kaç para isterler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…