ASUS ROG GLADIUS 3 Aimpoint açılışta takılıyor

Garip bir durumla karşı karşıyayım çözemedim.
ASUS ROG Gladius 3 aimpointe sahibim. Yeni sisteme geçtim ve mouseda donmalar meydana gelmeye başladı. Donma yaşandığında mouse alıcısıyla bağlantısı kopuyor gibi kendini kapıyor 1 veya 2 saniye sonra açıyordu. Araştırdığımda fareyi sıfırlayın deniyordu sıfırladım ve birkaç gün sorun olmadı sonra yeniden başladı yine sıfırladım yine aynı birkaç gün sorun yok sonra yine başlıyor. En sonda format atayım dedim belki düzelir format attım düzeldi gibiydi ama bu sefer de sadece bazen PC ilk açılışta 1 veya 2 kere takılıyor sonra hiç takılma olmuyor. Tam olarak sorun ne çözemedim.

Garip bir durumla karşı karşıyayım çözemedim.
ASUS ROG Gladius 3 aimpointe sahibim. Yeni sisteme geçtim ve mouseda donmalar meydana gelmeye başladı. Donma yaşandığında mouse alıcısıyla bağlantısı kopuyor gibi kendini kapıyor 1 veya 2 saniye sonra açıyordu. Araştırdığımda fareyi sıfırlayın deniyordu sıfırladım ve birkaç gün sorun olmadı sonra yeniden başladı yine sıfırladım yine aynı birkaç gün sorun yok sonra yine başlıyor. En sonda format atayım dedim belki düzelir format attım düzeldi gibiydi ama bu sefer de sadece bazen PC ilk açılışta 1 veya 2 kere takılıyor sonra hiç takılma olmuyor. Tam olarak sorun ne çözemedim.
Sorununuzun çözümüne yönelik aşağıdaki adımları takip edin:

1. Sürücüleri Güncelleyin:
- ASUS ROG Gladius 3'ün en güncel sürücülerini ASUS'un resmi web sitesinden indirin ve yükleyin.
- Windows'un güncel olduğundan emin olun. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update menüsünden güncellemeleri kontrol edin.

2. USB Portlarını Kontrol Edin:
- Fareyi taktığınız USB portunu değiştirin. Mümkünse fareyi doğrudan anakart üzerindeki arka USB portlarına takmayı deneyin.
- Fare kablosunu veya alıcısını kontrol edin, herhangi bir fiziksel hasar veya gevşek bağlantı var mı diye bakın.

3. Aygıt Yöneticisi Kontrolü:
- Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Fare ve diğer işaretleme aygıtları" kısmında ASUS ROG Gladius 3'ü bulun. Sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.

4. Enerji Yönetimi Ayarları:
- Aygıt Yöneticisi'nde fare alıcısına sağ tıklayın, "Özellikler"e tıklayın, ardından "Güç Yönetimi" sekmesini seçin.
- "Bu aygıtın bilgisayarı uyandırmasına izin ver" seçeneğini kapatın.

5. BIOS Güncellemesi:
- Anakartınız için en son BIOS güncellemelerini kontrol edin. Üretici web sitesinden BIOS sürümünü indirin ve güncelleme talimatlarını takip edin.

6. Farklı Bir Bilgisayarda Deneyin:
- ASUS ROG Gladius 3’ü farklı bir bilgisayara takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bu, sorunun farenin kendisinde mi yoksa bilgisayarınızda mı olduğunu anlamanızı sağlar.

7. Temizlik:
- Fareyi ve alıcısını temizleyin. Toz veya kir, bağlantıda sorun yaratabilir.

8. Destekle İletişime Geçin:
- Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, ASUS müşteri desteği ile iletişime geçin. Aygıtın garanti durumunu ve onarım seçeneklerini sorgulayın.

Sorunu çözdükten sonra, durumunuzu tekrar kontrol edin. Tekrar aynı sorunla karşılaşırsanız, ek bilgi isteyin.

Sorununuzun çözümüne yönelik aşağıdaki adımları takip edin:

1. sürücüleri güncelleyin:
- ASUS ROG Gladius 3'ün en güncel sürücülerini ASUS'un resmi web sitesinden indirin ve yükleyin.
- Windows'un güncel olduğundan emin olun. Ayarlar > güncelleme ve güvenlik > Windows Update menüsünden güncellemeleri kontrol edin.

2. USB portlarını kontrol edin:
- Fareyi taktığınız USB portunu değiştirin. Mümkünse fareyi doğrudan anakart üzerindeki arka USB portlarına takmayı deneyin.
- Fare kablosunu veya alıcısını kontrol edin, herhangi bir fiziksel hasar veya gevşek bağlantı var mı diye bakın.

3. Aygıt Yöneticisi kontrolü:
- Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Fare ve diğer işaretleme aygıtları" kısmında ASUS ROG Gladius 3'ü bulun. Sağ tıklayıp "sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.

4. enerji yönetimi ayarları:
- Aygıt Yöneticisi'nde fare alıcısına sağ tıklayın, "özellikler"e tıklayın, ardından "güç yönetimi" sekmesini seçin.
- "Bu aygıtın bilgisayarı uyandırmasına izin ver" seçeneğini kapatın.

5. BIOS güncellemesi:
- Anakartınız için en son BIOS güncellemelerini kontrol edin. Üretici web sitesinden BIOS sürümünü indirin ve güncelleme talimatlarını takip edin.

6. farklı bir bilgisayarda deneyin:
- ASUS ROG Gladius 3'ü farklı bir bilgisayara takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bu, sorunun farenin kendisinde mi yoksa bilgisayarınızda mı olduğunu anlamanızı sağlar.

7. temizlik:
- Fareyi ve alıcısını temizleyin. Toz veya kir, bağlantıda sorun yaratabilir.

8. destekle iletişime geçin:
- Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, ASUS müşteri desteği ile iletişime geçin. Aygıtın garanti durumunu ve onarım seçeneklerini sorgulayın.

Sorunu çözdükten sonra, durumunuzu tekrar kontrol edin. Tekrar aynı sorunla karşılaşırsanız, ek bilgi isteyin.

Hepsini denedim garantiye yolladım red geldi. ASUS'a yazdım mouse elinize ulaşınca video atın dediler bakalım bekliyorum mouse gelmesini.

Geri
Yukarı Alt