İyi Sosyaller arkadaşlar. Ben bu ROG Pelta'yı yeni aldım daha önceden Cloud 2 Wireless kullanıyordum 7.1 açık şekilde gayet memnundum CS'de falan tam istediğim gibiydi. Fotoğraftaki ayarları oynayıp ona yakın bir şeyler elde edebilir miyim? Yapamadım buradan. CS'de falan silah seslerinden ayak seslerini duyamıyorum.
ASUS ROG Pelta’daki ses ayarlarını optimize etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Ekolayzer Ayarları:
- Ekolayzer seçim kısmını “Varsayılan” yerine “FPS” veya “Oyun” olarak değiştirmeyi deneyin.
- Ekolayzerdaki frekans kaydırıcıları ayarlayın:
- 32 Hz: Düşük
- 64 Hz: Düşük
- 125 Hz: Düşük
- 250 Hz: Ortaya yakın
- 500 Hz: Ortaya yakın
- 1k Hz: Yüksek
- 2k Hz: Yüksek
- 4k Hz: Yüksek
- 8k Hz: Yüksek
- 16k Hz: Düşük veya orta
2.
Sanal Surround Ses:
- Sanal surround sesi "Açık" konumuna getirin. Bu ayar, sesin daha geniş bir alan gibi duyulmasına yardımcı olur.
3.
Ses Netliği ve Sıkıştırıcı:
- Ses netliği ayarını artırın (örneğin, ortanın üstü).
- Sıkıştırıcıyı “Açık” konumda tutun, bu ayar sesin daha dengeli çıkmasını sağlar.
4.
Bas Artırma:
- Bas artırma ayarını düşük veya orta seviyede tutun, böylece patlayan sesleri daha net duymanıza yardımcı olur.
5.
Test ve Ayarlama:
- Değişikliklerden sonra ses kalitesini test edin, gerekirse kaydırıcıları ince ayar yaparak seslerin daha net duyulmasını sağlayın.
6.
Oyun İçi Ayarları Kontrol Et:
- CS oyununun ses ayarlarından “Ses” bölümünü kontrol edin. Aşırı ses efektlerini (ayak sesi ve silah sesleri) açmayı unutmayın.
Bu adımlar, ses deneyiminizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. İyi oyunlar!