ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme fan ayarları nasıl yapılır?

luthienxd

Çalışkan
Fan ayarları Armoury Crate programı üzerinden nasıl olmalı? Birkaç tane ayar var özellikle pump ve embedded gibi bunlardan hiç anlamıyorum. İnternette konuyla ilgili bir video ve açıklama da bulamadım. Stabil olarak standart mı kalsın yoksa değişiklikler yapmak gerekir mi? Bilgi verebilir misiniz?

Fan ayarları Armoury Crate programı üzerinden nasıl olmalı? Birkaç tane ayar var özellikle pump ve embedded gibi bunlardan hiç anlamıyorum. İnternette konuyla ilgili bir video ve açıklama da bulamadım. Stabil olarak standart mı kalsın yoksa değişiklikler yapmak gerekir mi? Bilgi verebilir misiniz?
- Armoury Crate'i açın: İlk olarak, ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme için Armoury Crate yazılımını başlatın.

- Yazılımda Aygıtlar Sekmesine Gidin: Sol taraftaki menüden "Aygıtlar" bölümüne tıklayın ve bağlı olan ROG Ryujin III 360'ı seçin.

- Fan Ayarlarına Erişin: Aygıt seçildikten sonra, fan ayarları için "Fan" veya "Performans" sekmesine geçiş yapın. Burada pump ve ventilatör hızlarını ayarlayabileceksiniz.

- Pump Hızını Ayarlayın: Pompa hızını "Otomatik" veya "Stabil" ayarından (genellikle %50 - %70 arası) başlatabilirsiniz. Bunu değiştirmek isterseniz, %60 gibi bir değerle başlayarak, sıcaklık değişimlerini gözlemleyebilirsiniz.

- Fan Hızını Düzenleyin:
- Standart Mod: Başlangıç olarak, fan ayarlarını "Standart" veya "Otomatik" modda bırakın. Bu, fanların ve pompanın sistem sıcaklığına göre otomatik olarak hızını ayarlamasını sağlar.
- Performans Modu: Daha düşük sıcaklıklar ve daha iyi soğutma için "Performans" moduna geçebilirsiniz. Bu ayar, daha yüksek RPM (devir/dakika) ile çalışacaktır.
- Havalı Mod: Düşük ses seviyesi için "Havalı" veya "Sessiz" modlarına geçiş yapabilirsiniz, bu modda fanlar daha düşük hızda çalışır.

- Aydınlatma Ayarları: Aygıtınızın ARGB aydınlatma ayarlarını yapmak için "Aydınlatma" sekmesine geçin. Buradan çeşitli efektler ve renkler ayarlayabilirsiniz.

- Kaydet ve Uygula: Yaptığınız değişiklikleri kaydedin ve uygulayın. Fan ve pompa ayarlarınızı izleyerek hangi ayarların sisteminize en iyi uyduğunu belirleyin.

- Performansı İzleyin: Değişikliklerden sonra sistemin sıcaklık ve ses seviyesini izleyin. Gerekirse ayarlarınızı daha fazla özelleştirerek performansı artırabilirsiniz.

Bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olmalıdır.

Markalar farklı olsa da devirler aynıdır, kendi sistemimde minimum gürültü stabil sıcaklık olarak ayarlarım şu şekilde;

PUMP: 2500, Balanced seçili.
PUMP Fanlar: 1200 RPM, %60 ayarlı
Egzoz+kasa önü 3 fan: 860-880 RPM %60 ayarlı
Kasa yan 4x120mm fan: 1130-1150 RPM, %41 ayarlı

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt