Çözüldü ASUS ROG STRIX B650-A anakarta NZXT Kraken Z53 taktıktan sonra açılışta "CPU fan speed detection" hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fickle Willow

Başarılı
Merhaba.
Anakartıma NZXT Kraken Z53 taktım ancak bilgisayar her açılırken "CPU fan Speed detection error" veriyor, CPU fan portu boş olduğu için mi? Soğutucunun anakarta takılacak girişini AiO Pump'a taktım. Bu uyarıyı kaldırabilir miyiz veya nasıl düzeltirim?

Anakart: ASUS ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS üzerinden Monitör/HW Monitör gibi bölüm varsa buradan CPU FAN İgnore yapıp deneyebilirsiniz.
CPU FAN girişi boşken verebilir. Oraya pompa fanlarını takabilirsiniz. Bazı anakartlarda Bypass etme özelliği var mış. BIOS üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Tavsiyem ise oraya dediğim gibi fan takmanız.

CPU fan girişi boşken verebilir. Oraya pompa fanlarını takabilirsiniz. Bazı anakartlarda bypass etme özelliği var mış. BIOS üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Tavsiyem ise oraya dediğim gibi fan takmanız.
Merhaba radyatörün fanları için pompanın üstünde girişler mevcut, NZXT CAM üzerinde düzenlememi sağlıyor. Sanırım anakartımda bypass mevcut ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum. (hata ekranında you can ignore falan yazıyor)

BIOS üzerinden Monitör/HW Monitör gibi bölüm varsa buradan CPU FAN İgnore yapıp deneyebilirsiniz.
Q-Fan kısmı var, CPU Fan Q-Fan Control bölümünde Auto detect, DC Mode ve PWM Mode seçilebiliyor.

Çözüm —>
BIOS'ta monitoring bölümünden fan speed bölümüne girdim, CPU fan speed'i N/A dan ignore olarak değiştirdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…