ASUS ROG STRIX B650-A ile Windows kurulumunda ağ driveri problemi

Fickle Willow

Başarılı
Windows kurarken hiçbir ağ driveri algılamıyor. Techolay'ın shorts videosunda gördüğüm kadarıyla anakarta bağlı bir şeymiş. Ben ASUS ROG STRIX B450-F Gaming II kullanırken böyle bir sorun olmuyordu. ASUS ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi anakartına geçtikten sonra Windows kurulumda driver görmemeye başladı. Bir çözümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kurulumunda ASUS ROG STRIX B650-A anakartınızda ağ sürücüsü problemi yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz:

1. Gerekli Sürücüleri İndirin:
- ASUS'un resmi web sitesine gidin.
- ROG STRIX B650-A modelini bulun ve "Destek" bölümüne girin.
- Ağ (LAN) sürücülerini indirin. Genellikle "Windows 10" ve "Windows 11" için uygun sürücüleri bulabilirsiniz.

2. Sürücüleri USB Belleğe Yükleyin:
- İndirilen sürücü dosyalarını bir USB belleğe kopyalayın.

3. Windows Kurulumunu Başlatın:
- USB boş bir diskinize Windows kurulum medyasını yerleştirin ve bilgisayarınızı başlatın. (Kurulum USB'siyle yapın.)
- Windows kurulumu sırasında "Ağ sürücülerini yükle" seçeneğine gelin.

4. USB Belleği Takın:
- Kurulum ekranında "Gözat" seçeneğine tıklayın ve USB belleğinizi seçerek, kopyaladığınız sürücü dosyalarını bulun.

5. Sürücüleri Kurun:
- USB belleğinizdeki ağ sürücülerini yükleyin. Gerekirse, yükleme sırasında uygun sürücü dosyasını seçin.

6. Internet Bağlantısını Kontrol Edin:
- Ağ sürücülerini yükledikten sonra, internet bağlantınızı test edin. Eğer bağlantı sağlanıyorsa, kurulum işlemine devam edin.

7. Yüklemeden Sonra Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Windows kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, ilk iş olarak "Ayarlar" menüsünden güncellemeleri kontrol edin. Bu adım, diğer gerekli sürücülerin yüklenmesini sağlayabilir.

Bu aşamaları izleyerek sorununu çözebileceğinizi umuyorum. Eğer hala sorun devam ederse, ek bilgi sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…