ASUS ROG STRIX B850-F Gaming Wi-Fi vs Gigabyte X870 Aorus Elite Wi-Fi

valitseJ

Çalışkan
Merhaba herkese,

Ryzen 7 9800X3D işlemci satın aldım. KLEVV 6000MHz CL30 2x16 RAM mevcut. RTX 5070 Ti ekran kartı da satın alacağım. Anakart konusunda hiçbir şekilde karar veremiyorum. İlerleyen dönemde gen5 M.2 kullanacağım. ASUS ROG STRIX B850-F Gaming Wi-Fi ile Gigabyte X870E Aorus Elite Wi-Fi arasında kaldım.

Sizin tercihiniz hangisi olurdu ve neden? X870E modeli ile B850-F fiyatları eşit gibi şu anda. Hedefim ileriye dönük olmak ve bol bol CS2 oynamak.

Son düzenleyen: Moderatör:
@valitseJ Şimdi birkaç mantıklı tavsiye verip onun doğrultusunda önerilerde bulunacağım. Öncelikle CS oynayacaksan sana frekans lazım, yani o RAM'ler A-Die olduğundan 6000'den istediğin frekansa aşağı yukarı oynatabiliyorsun. O sebepten ötürü zaten Hynix oluşu itibarıyla manuel ayarlaman şart, hele ki CS gibi bir oyun için.

Ek olarak AM5 sokette İntel'deki gibi fazlar önem taşımıyor, 8+ CPU VCore faz olması yeterli, bahsettiğim RAM frekans olayından da ötürü 1 Dimm per channel kart alman gerekiyor, onların da sayıları çok sınırlı. O yüzden sana B850 Force önereceğim. Çok sorgulamadan bu kartı al zaten tükendi tükenecek. Wi-Fi olan versiyonu da var o senin tercihin. Sonrasında konu aç @LH44 ile dediğim gibi ayarlarsınız.

@valitseJ Bahsettiğim gibi 1 dpc kart alıp frekansa abanacaksın, 6400-6600 1:1 mod ya da 8000-8400 GDM Disabled zorlayacaksın, bu işin kuralı bu CS için.

Kıyas ettiğin 2 model de çok anlamsız olmuş, ASUS 5 para etmez o modeli o fiyatta hele, X870E de aşırı gereksiz çipset, dediğimi al geç derim. 9800x3D+6000 CL30 için gayet iyi bir seçim olur. Manuel ayarlayacaksın sonrasında.

Tavsiyen için teşekkür ederim. Evimde WiFi 7 router ve 1000/1000 simetrik internetim var. Bütçe sorunum da yok. Biraz daha premium ve söylediğin özelliklerin olduğu başka bir anakart seçeneğim var mı?

Tavsiyen için teşekkür ederim. Evimde WiFi 7 router ve 1000/1000 simetrik internetim var. Bütçe sorunum da yok. Biraz daha premium ve söylediğin özelliklerin olduğu başka bir anakart seçeneğim var mı?

@valitseJ 9 taksite bu ürün mevcut ya da Apex:

TR'de olsa bunu önerirdim ekstra:

@valitseJ 9 taksite Tachy alıp geçerdim, dediğim mevzu için minimum sorun yaşamanı sağlayacak bu kartlar, Force'tan tut da Tachy ve Apex'e kadar 1 dimm per channel olayı önemli, orta segmentte de bu ürünlerden çok yok, hep üst segment gördüğün üzere. Vade farksız Amazon 9 taksit yapıyor, o açıdan düşünülür ama.

@valitseJ Bu kart Wi-Fi sürümü indirime girdi tekrardan öneriyorum, giriş seviye bir kart değil aklında şüphe kalmasın, Wi-Fi 6E olabilir problem olmaz, 7'ye takılma.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…