ASUS ROG Strix B850-G Gaming Wi-Fi anakart için DDR5 RAM ayarları nasıl olmalı?

Hocam ceza yedim ya bir saatlik yukarıda yazdığım kelime yüzünden galiba. Çok özür dilerim böyle bir şey için.

Sizin resim attığınız yer burası sanırım ama “Misc Voltage” yok burada.

Az yukarıda bi mesajda SoC ve VDDP için 1.285 ve 1.12 demiştiniz ama ondan vaz mı geçeyim?

Search kısmından arattığımda sadece iki tane misc çıkıyor.

Son düzenleme:
@Picky Bir an önce bitirip gidelim bence, benim de hevesim kalmadı. Son durum nedir iletirsen, daha fazla yazım yanlışı yapmadan forumu terk etmek istiyorum çünkü.

Üstteki birkaç ekran görüntüsüne bakabilir misin hocam. Sadece Misc Voltage bulamadım. Save ekranı gönderdim. İsterseniz hiçbir koşulda, sıcaklıkta hata yemeyecek değerleri girip bırakalım hocam. Sizi daha fazla uğraştırmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata alırsam voltaj mı yükselteyim? ya da save yaptığımız profile dönerim olmazsa.

Hata alırsam voltaj mı yükselteyim? ya da save yaptığımız profile dönerim olmazsa.
Her şeyden önemlisi yazım yanlışı yapma, daha fazla ne ben uğraşayım ne de sen Türkçe öğretmeninden bu kadar azar yediğimi hatırlamıyorum kaç sene evvel, o kadar söyleyeyim sana. Hata varsa bakarız, arada bakacağım ben buraya. Zaten 1 uyarı daha yersek senin konun yarım kalacak, o yüzden hızlı halletmeye çalış sen de.

Bir saat oldu. Test hatasız devam ediyor.

Eki Görüntüle 209422
Bu profili 7/24 sorunsuz şekilde daily olarak kullanabilirsin. Predictive ayarı açmamızın sebebi 2200 FCLK stabilliğinden tam olarak emin olmadığımız için arada buffer görevi görüp stabilite artışı sağlıyor, zarardan ziyade faydası olur bu durumda. SoC 1.3'e yaklaştıkça 2200 FCLK stabilitesi yavaştan kaybolmaya başlıyor, Predictive bir yerden sonra şart. O yüzden bu ayarları muhafaza edersen senin açından da iyi olacaktır. PBO kısmı için rehber paylaşmıştım programlar ile beraber ve Youtube linki ile. O rehberi takip edersen en iyi çekirdeğinde diğer 7 çekirdeği eşleyip eksi Curve Optimizer değerini artıracaksın toplu olarak. Sonrasında VT3 ile stabilite testine sokacaksın, bir önceki sayfada uzunca anlatmıştım. @Picky

1.2 Misc ise yine kalabilir, güvenli değerdir, VDDG'leri süren voltaj olmasının yanı sıra Regulator Voltaj görevi de üstlenir ekstra, o yüzden arka planda kalması iyidir IMC limit senaryolarda özellikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…