Bugün eski sürüme dönebilmek için BIOS Flashback kullandım. En başta BIOS Renamer kullanarak dosyayı hazırladım, USB'ye attım. Sonra kasa arkasındaki BIOS soketine USB'yi taktım, tuşa 2-3 saniye basılı tuttum, LED ışık 2-3 saniye yanıp söndü, sonra sabit yanmaya devam etti. Bu durumu nasıl çözerim?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Rufus ile USB belleği görsele eklediğim gibi biçimlendir.
Linkten 1654 sürümünü indir.
İndirdiğin dosyayı ZIP'ten çıkart, dosya ismini kendin değiştirme, BİOSRenamer.exe dosyasına çift tıkla herhangi bir tuşa bas, üstteki dosya ismi otomatik olarak kısalacak, ismi kısalan dosyayı USB'ye at o dosya ile dene. USB belleği taktıktan sonra; Flashback düğmesine ışık yanana kadar bas, ondan sonra en az 3dk müdahale etme.
Çok kurcalamaya gelmez BIOS, sıkıntı çıkarır.
Sorunu şöyle çözdüm: Rufus'u açıp önyükleme seçimini önyüklenebilir değil olarak seçtim,
FAT32 olarak hazırladım en başta hocam.Flash Belleğin formatını FAT32 olarak biçimlendirip tekrar dener misiniz?
Farklı bir flash ile denediniz mi hocam? Flash bellekte problemde olabilir. Farklı bir flash denemekte fayda var.
Aynı şekilde yine olmuyor, sabit yanıyor ışık.Farklı bir flash ile denediniz mi hocam? Flash bellekte problemde olabilir. Farklı bir flash denemekte fayda var.
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarını sıfırlayıp tekrar dene.
Sorunu şöyle çözdüm: Rufus'u açıp önyükleme seçimini önyüklenebilir değil olarak seçtim, disk bölüm düzenini MBR olarak ayarladım. Dosya sistemini FAT32 seçtim ve USB içine Renamer ile oluşturduğum cap dosyasını atıp sonra USB'yi BIOS girişine takıp tuşa 3 saniye bastıktan sonra BIOS güncellemesi başladı. Sorunu yaşayıp forumlarda çözemeyenler olmuş, 2 saatlik serüvenin sonunda nihayetinde başardım. Sanırım sadece MBR düzeninden dolayı bu sorunu yaşadım.
İndirdiğin dosyayı ZIP'ten çıkart, dosya ismini kendin değiştirme, BİOSRenamer.exe dosyasına çift tıkla herhangi bir tuşa bas, üstteki dosya ismi otomatik olarak kısalacak, ismi kısalan dosyayı USB'ye at o dosya ile dene. USB belleği taktıktan sonra; Flashback düğmesine ışık yanana kadar bas, ondan sonra en az 3dk müdahale etme.
Sorunu şöyle çözdüm: Rufus'u açıp önyükleme seçimini önyüklenebilir değil olarak seçtim,
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 253353
İndirdiğin dosyayı ZIP'ten çıkart, dosya ismini kendin değiştirme, BİOSRenamer.exe dosyasına çift tıkla herhangi bir tuşa bas, üstteki dosya ismi otomatik olarak kısalacak, ismi kısalan dosyayı USB'ye at o dossya ile dene. USB belleği taktıktan sonra; flashback düğmesine ışık yanana kadar bas, ondan sonra en az 3dk müdahale etme.
Bende tam o şekilde çözdüm, yukarıdaki mesajda açıkladım abi, çok teşekkür ediyorum.
Bende tam o şekilde çözdüm yukarıdaki mesajda açıkladım abi çok teşekkür ediyorum.
Sürüm kaç kuruldu?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-