• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

ASUS ROG STRIX G16 JV ile R7 5800X3D & RTX 3080 sistemin takası mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan paricfy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 288

paricfy

Başarılı
Merhaba,

Laptoptan masaüstüne geçmeyi düşünüyorum. Diğer arkadaş da masaüstünden laptopa geçmeyi düşünüyor. Sizce bu takas mantıklı mı?

Benim cihazım;
ASUS ROG STRIX G16 JV.

Sistem özellikleri bu şekilde: https://www.epey.com/laptop/asus-rog-strix-g16-g614jv-n3158.html

Takaslanacak cihaz;
  • GPU: Gigabyte Aorus Xtreme RTX 3080.
  • RAM: Neo Forza mars 64 GB.
  • CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX X570-F
  • PSU: Xigmatek tauro g 750W 80+ Gold.
  • Sıvı soğutma: Darkflesh Radiant 360mm ve 10X Frisby RGB fan.
  • Kasa: Gametech archon s akvaryum kasa.

Cihazın PSU, ekran kartı ve işlemci testlerini lütfen talep ediniz.

Elindeki laptop ne kadar ediyor? AM4 yerine AM5 tercih edilebilir bence.
45k Bandında.

Cihazın PSU, ekran kartı ve işlemci testlerini lütfen talep ediniz.
Onların gelmesi biraz sürebilir. Furmark da 80 dereceyi görüyormuş.

Bence mantıklı.
O cihazı 42 bandında satıyor. Benim cihazın 45-46 bandında ama bu tarz cihazlar 2. el piyasasında biraz zor gidiyor.

45k bandında.

Onların gelmesi biraz sürebilir. FurMark da 80 dereceyi görüyormuş.

O cihazı 42 bandında satıyor. Benim cihazın 45-46 bandında ama bu tarz cihazlar 2. el piyasasında biraz zor gidiyor.

45 bence o sistem için fazla. 0 olarak 5060 Ti 16 GB / 9060XT 16 GB 7800X3Dli bir sistem çıkar veya 5070'li bir sistem çıkar. 2. el istersen daha güzelleride çıkar tabii.

Laptopu 42-43 bandına bırakıp 2. elden sistem kur.

45 bence o sistem için fazla. 0 olarak 5060 Ti 16 GB / 9060XT 16 GB 7800X3Dli bir sistem çıkar veya 5070'li bir sistem çıkar. 2. el istersen daha güzelleride çıkar tabii.
Hocam eğer 45 e satarsam bunun dengi bir sistem toplayabilir miyim? Sadece kasa monitörü ayrı alabilirim. Ama mümkün olduğunca 60 serisi kart istemiyorum. 3080 veya 90 olsun ama 5060 falan olmasın.

Laptopu 42-43 bandına bırakıp 2. elden sistem kur.
Eğer satılırsa o ihtimal tabii ki daha iyi benim için de.

Sistem güzel performansı da şu an tatmin eder ama sıkıntı bir en iyi ihtimalle iki sene sonra DDR4 iyice eskir ve 3080'in VRAM'ı yetmemeye başladığı zaman başlar ki 10 GB VRAM günümüzde 2K'da bazı oyunlarda yetmeyebilir. Tabi ülkemizde eski nesil ürünlere hala hayvan gibi talep olduğu için satıp yükseltme yapabilirsiniz ama ek uğraş olur. Eğer biraz para koyarım ya da kampanya kovalarım diyorsanız ve tabii en önemli laptopu ederine satabilirseniz sıfıra yönelmeniz veya yine ikinci el ama daha güncel parçalı bir sistem kovalamanız mantıklı olabilir.

44K bandında ne toplayabiliriz? Ekran kartı ne olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…