ASUS ROG STRIX XG27ACDNG 360 Hz 2K OLED monitör alınır mı?

Xiety2K

Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
5070 Ti ile kullanmak üzere monitör sipariş edeceğim, bu model alınır mı? Yoksa daha iyisi varsa belirtir misiniz? Teşekkür ederim.
  • ASUS ROG STRIX XG27ACDNG monitörü, 360 Hz yenileme hızı ve 2K çözünürlüğü ile öne çıkan bir oyun monitörüdür. 5070 Ti ile uyumlu olarak yüksek performans sunacaktır.
  • Monitör, düşük tepki süresi (0.3 ms) sayesinde hızlı oyunlarda görüntü yırtılması ve gecikmeyi minimize eder.
  • OLED paneli, daha canlı renkler ve daha iyi kontrast sağlar, bu da oyun deneyimini artırır.

Alternatif olarak, ayrıca bu özelliklere sahip başka monitörlerden bazılarını düşünebilirsiniz:
  • BenQ Zowie XL2546K: 240 Hz yenileme hızı, iyi HDR desteği.
  • Dell Alienware AW2521H: 360 Hz, G-Sync ve IPS panel teknolojisi.

Sonuç olarak:
  • Eğer bütçeniz uygunsa ASUS ROG STRIX XG27ACDNG almanız önerilir, çünkü yüksek performans ve özellik sunuyor.
  • Eğer daha düşük bir bütçe ile başka seçenekler üzerine düşünüyorsanız, yukarıda belirtilen alternatifleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Tercih yaparken oynadığınız oyun türlerini ve bütçenizi de göz önünde bulundurmalısınız.

OLED'lerin cogunda bulunan maksimum parlaklik sorunu bu modelde citayi asmis, SDR parlaklikta 320 nit'e ulasmis incelemelerde. Bunun disinda %80 Rec.2020 ve glossy bir ekran kaplamaya sahip olmasi da oldukca doygun renkler sunabilecegine isaret.

Alinir.

OLED'lerin cogunda bulunan maksimum parlaklik sorunu bu modelde citayi asmis, SDR parlaklikta 320 nit'e ulasmis incelemelerde. Bunun disinda %80 Rec.2020 ve glossy bir ekran kaplamaya sahip olmasi da oldukca doygun renkler sunabilecegine isaret.

Alinir.
Başka bir model aldım,yine de teşşekkürler.

Alinir.
Hocam merhaba, ben AW2725DF ile XG27ACDNG arasında kalıp XG’yi aldım. Daha henüz kargoya verilmedi fakat yabancılar Alienware’in renk profili olarak daha iyi olduğunu ve Asus’un bununla yarışamadığını söylüyorlar. Sence iptal edip Alienware alınmalı mı? Aradaki parlaklık farkından dolayı Asus almıştım açıkçası şu an kararsızım.

Hocam merhaba, ben AW2725DF ile XG27ACDNG arasında kalıp XG’yi aldım. Daha henüz kargoya verilmedi fakat yabancılar Alienware’in renk profili olarak daha iyi olduğunu ve Asus’un bununla yarışamadığını söylüyorlar. Sence iptal edip Alienware alınmalı mı? Aradaki parlaklık farkından dolayı Asus almıştım açıkçası şu an kararsızım.
Renk gamutu olarak neredeyse ayni yuzdelige sahipler. Yani renk profilleri arasinda ak ile kara gibi bir durum yok ama parlaklik konusunda ak ile kara gibi bir durum var, XG daha iyi bir monitor.

Renk dogrulugu ise renk gamutundan bagimsiz direkt olarak panel piyangosuna bagli bir sey. 10 tane XG al hepsi farkli dE degerine sahip cikar.

Renk gamutu olarak neredeyse ayni yuzdelige sahipler. Yani renk profilleri arasinda ak ile kara gibi bir durum yok ama parlaklik konusunda ak ile kara gibi bir durum var, XG daha iyi bir monitor.

Renk dogrulugu ise renk gamutundan bagimsiz direkt olarak panel piyangosuna bagli bir sey. 10 tane XG al hepsi farkli dE degerine sahip cikar.
Üstat peki Samsung G6 LS27DG602suxuf modeli bunlarla rakip olacak bir monitör mü acaba? Samsung almayı düşünüyorum ama bu diğer 2 modelde aklımı kurcalıyor. Şu anda LS27BG652euxuf modelini kullanıyorum Curved ve VA panel.

Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG612SUXUF -

Samsung 27" Odyssey OLED G6 2K LS27DG602SUXUF

Asus ROG Strix OLED XG27ACDNG (bunu almak istiyorum)
Arkadaşlar ben de monitör alma arefesinfeyim. Konuyu gördüm yazayım dedim. @BerkayZ87 hocam yardımlarınızı bekliyoruz. %90 ASUS ROG alacağım ama başka tavsiyelere açığım.
Bİr de şunu eklemek istiyorum. @BerkayZ87 hocam çoğu konu da;
Samsung Odyssey G65B LS27BG652EUXUF öneriyor çoğu IPS'den iyi olduğu için. Tek farkı VA panel. Kafam allak bullak.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt