ASUS ROG STRIX XG27ACDNG 360 Hz monitörün OLED bakımı nasıl yapılır?

AKINCILAR

Becerikli
Bugün Vatan Bilgisayar şubesinden ASUS XG27ACDNg model OLED monitör aldım. Benimle ilgilenen arkadaş sık sık yanık oluşmaması için bakım yapmamı söyledi. Kafamı karıştıran detaylar var, ilk defa OLED monitör kullanıyorum da. Günlük kullanım sürem 10 saat, bunu baz alınız lütfen.
  1. Menüde belirli seçilen saat aralığında bakım hatırlatma modu var mış, bu bakım süresi geldiğinde pixel cleaning mi açmam gerekiyor?
  2. Diğer bakım türü olan pixel titreme özelliği mi ne var mış bunu açabilirsin dedi. Bunu açarsam pixel cleaning açmama gerek var mı?
  3. Bilgisayarı kapattığımda monitörü de kapatmalı mıyım? Normal de hiç adetim değildir ama yine de sorayım istedim.
Not: İlgili arkadaş monitörün önünü hiçbir şekilde kapatmamamızı söyledi. Fiyat etiketini 1 gün boyunca monitör önüne asmışlar reyondaki, OLED yanığı oluşmuş. Bana da gösterdi enteresan şekilde 10x10 cm gibi ebatta resmen monitör de gölge oluşmuş. Örtü, ekran koruyucu vs. asla olmamalıymış. Bu da ufak bir hatırlatma olsun.

Bahsetmiş olduğun soruların cevapları muhtemelen ürünün kullanım kılavuzunda mevcuttur. Kutudan kılavuz çıkmadıysa ASUS Türkiye sayfasından bulabilirsin PDF olarak. Dikkatlice okursan cevap bulabilirsin diye düşünüyorum.

Biraz da kullanıcı deneyiminden faydalanmak lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…