ASUS ROG XG27AQDMG monitörde SDR kullanımda gradyan sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Teacher80
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 120

Teacher80

Uzman
SDR içerikte aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi gradyan sorunu var, sanki video çok düşük kalitede çekilmiş gibi. HDR içerikte ve oyunlarda bu sorun yok, OLED’in olması gerektiği gibi çalışıyor. Ancak SDR içerikte, özellikle karanlık sahnelerde, video 4K bile olsa bu sorun yaşanıyor. ASUS ROG forumuna ve diğer yabancı forumlarına da baktım, çözümü yok. Bu sorun LG WOLED panelli birçok marka ve modelde vardı, ancak firmware ile hemen çözülmüş. ASUS diğer WOLED panelli monitörlerinde de çözmüş ama bu model görmezden mi geliniyor anlamadım. Bu konuda bir gelişme var mı diye özellikle bu monitörü kullananların bilgisine başvurmak istedim. ASUS'un bu sorunu düzeltmeyi planladığına dair herhangi bir firmware güncellemesi bilgim yok.

Gündüz çektim, resimdeki yansımaları önemsemeyin:

Videonun orijinal linki:

Son düzenleyen: Moderatör:
AQDMG'yi ve ACDNG'yi deneyen bir kullanıcının yorumu:

Bu sorunların ötesinde monitör bozuldu, ASUS servise yolladım. Servis ekranda çizik var garanti kapsam dışında diye rapor tuttu. Monitör geldi ekranda çizik vs. yok. ASUS'a durumu anlattım ve istekleri üzerine fotoğraf ve video attım yine de sallamadılar. Bu konuda konu açıp Recep Baltaş'ı etiketledim. Sağ olsun ilgilendi ve ASUS, monitörü tekrar istedi. Bakalım ne olacak? Tek amacım bozuk olup görüntü veremeyen bu monitörden kurtulmak.

Servis ilk önce monitör kasasının arkasındaki RGB LED şerit yapıştırıcı izlerini sorun etti sonra da ekran çizik diye yalan rapor tuttu:

Kimse bu zihniyetteki servise düşmesin. Eğer para iadesi vs. ile kurtulabilirsem Dell OLED'e geçerim. ASUS servisi ve ASUS ilgili birimin servisin bu şaka gibi iade mantığına onay vermeleri beni korkuttu. 30.000 TL küsür paraya alınan bir monitör almışım ve yapılan muamele çok kötü.

ASUS servisinden yardım beklemekle hata yapmışsınız. Kendileri Türkiye sınırları içinde bulunan en rezil rüsva teknik servistir (ServisPoint).

ASUS bu olaya bir el atmadıkça asla ASUS ürün almayacağım. Bu, MSI için de geçerli.

Araya birilerini sokup destek aldıktan sonra o markanın benim gözümde hiçbir değeri kalmaz. Ayrıca OLED'lerde en çok bozulma şikayetini ASUS'ta gördüm. Diğer markalar 1 ise ASUS 5 bozuluyor, en azından benim gördüğüm böyle. XG27AQDMG, PG27UCDM gibi modellerde daha fazla şikayet var.

Hocam naptınız? Ben de bu monitörü kullanıyorum ve gray test dışında böyle bir şey görmemiştimParlaklığı arttırmayı, ayarları değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Firmware yayınlanmış mı?

Değiştirdiniz yani? Size kötü panel gelmiş sanırsam ben böyle sorun yaşamadım. Gradyan bende gayet iyi sadece çok nadir bazen daire şeyler oluyor o da ya sıkıştırılmış videolardan ya da gölgelendirme için olduğunu düşünüyorum

Bu arada Black crush doğru ayarlarla çözülebiliyor. Bende sanırsam sadece son 1, son 2 ya da son 3 gözükmüyordu. PC monitorsdan bakarak yaptığım ayar daha iyi yaptı. Videodaki gradyan sorunu belki sıkıştırılmış videodanda olabilir ama genel olarak iğrenç görünüyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…