Çözüldü ASUS router'ların hacklendiği iddiası doğru mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muhins
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 137
  • Etiketler Etiketler
    asus modem
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

muhins

Çalışkan
Asus DSL-N16 modemin hacklendiğini söylediler; TurkNet internet bağlattım. Bağlayan kişi ASUS marka modemlerin bir kısmının hacklendiğini söyledi ve değiştirmemi tavsiye etti. Bunun gerçek bir tarafı var mı? Varsa nedir?

Ama ben yaklaşık 2 yıl TürkTelekom VDSL kullandım. Bunu yeni bağlattım Turknet'e. Bir sorun yaşamadım.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ASUS DSL-N16 modelinin hacklendiğine dair bilgi yok diğer modellerin aksine. ASUS'un güvenlik sitesinden etkilenen sürümlere veya ilgili olayın CVE bilgilerine bakılırsa zaten bu router ile hiçbir alakası olmadığı görülebilir.

Yine de endişeleniyorsanız fabrika ayarlarına sıfırlayıp son sürüm yazılımı kullanın. ASUS'un güvenlik önerisi:
"Kablosuz ağınız ve yönlendirici yönetim sayfası için farklı parolalar kullanın. Parolalar en az 10 karakter uzunluğunda olmalı ve büyük harf, sayı ve sembollerden oluşmalıdır. Aynı parolayı birden fazla cihaz veya hizmet için kullanmayın. 1234567890, abcdefghij veya qwertyuiop gibi ardışık sayı veya harflerden oluşan parolaları kullanmayın."

Güncelleme almayan cihazlar için:
  • Cihaz için mevcut olan en güncel firmware sürümünü yükleyin.
  • Güçlü bir yönetici parolası kullanın.
  • SSH, DDNS, AiCloud veya WAN üzerinden web erişimi gibi tüm uzaktan erişim özelliklerini devre dışı bırakın.

Kaynaklar
ASUS DSL-N16 modelinin hacklendiğine dair bilgi yok diğer modellerin aksine. ASUS'un güvenlik sitesinden etkilenen sürümlere veya ilgili olayın CVE bilgilerine bakılırsa zaten bu router ile hiçbir alakası olmadığı görülebilir.

Yine de endişeleniyorsanız fabrika ayarlarına sıfırlayıp son sürüm yazılımı kullanın. ASUS'un güvenlik önerisi:
"Kablosuz ağınız ve yönlendirici yönetim sayfası için farklı parolalar kullanın. Parolalar en az 10 karakter uzunluğunda olmalı ve büyük harf, sayı ve sembollerden oluşmalıdır. Aynı parolayı birden fazla cihaz veya hizmet için kullanmayın. 1234567890, abcdefghij veya qwertyuiop gibi ardışık sayı veya harflerden oluşan parolaları kullanmayın."

Güncelleme almayan cihazlar için:
  • Cihaz için mevcut olan en güncel firmware sürümünü yükleyin.
  • Güçlü bir yönetici parolası kullanın.
  • SSH, DDNS, AiCloud veya WAN üzerinden web erişimi gibi tüm uzaktan erişim özelliklerini devre dışı bırakın.

Kaynaklar

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…