ASUS RT AX82U modemde indirme hızı düşük

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2run
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 319
  • Etiketler Etiketler
    asus

2run

Uzman
Merhabalar,

Benim Türk Telekom'a bağlı internetim bulunuyor. Normalde 800-1000 Mbit arası hız alırım kendi modemlerinde. 1-2 hafta önce kendime ASUS'un modeminden aldım görsel olarak süper fakat indirme hızı ve hız testinde Max 620'lere geliyor.

Nedeni acaba QoS olabilir mi? QoS ise bunu kapatmak daha iyi olur mu? Çoğunlukla oyun konsolu ve bilgisayar oyun indirmek ve oynamak için kullanıyorum. Yani gerçekten ping farkı var mı? Daha test edemedim.

Fark ettiğim bir de şu var Steam'de bir oyun indirdiğimde Twitch yayını kasıyor bu Türk Telekom'un ZTE modemde olmuyor akıcı şekilde devam ediyor ve 750'lerde indiriyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Kapatmadan bir ping testi yapın, kapatınca da yapın ping öğrenmek için. fast.com.tr yüklü gecikme kesinlikle 40'ın altında olmalı. Ben burada modeme uzak telefon Wi-Fi ile örnek gösterdim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241020-014645_Opera.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Firmware son sürüm olsun.
  • QoS zaten kapalıdır varsayılan olarak.
  • Sorun devam ederse merlin FW yükleyip deneyebilirsiniz.
QoS açmıştım aslında oyun için kullandığım için ama pingde fazla fark olmazsa kapatırım şimdi.
Merlin'i indirdim dosyadan çıkarıyorum deneyeceğim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

QoS kapalı olmasına rağmen bende de aynı sorun mevcut. Ben de Türk Telekom kullanıyorum. Merlin FW yüklü.

QoS kapalı olmasına rağmen bende de aynı sorun mevcut. Ben de Türk Telekom kullanıyorum. Merlin FW yüklü.
Türk Telekomu arayıp internet hızından tam verim alamadığınızı söyleyin ücretini tam ödediğiniz hizmetin karşılığı da tam olmalı.

Merlin daha yüklemeden tekrardan TT Net'in ZTE modemini taktım ve denedim 900 Mbit üzeri sonuç çıktı testte.
ASUS ise 650 geçmiyor nedense. Şimdi QoS kapatıp deneyeceğim.

Şimdi QoS ayarlarını kapattım ve yeniden başlatarak tekrardan test yaptım ve gerçekten 860-920 arası gidip geldi, nedense ping bile daha düşük oldu. Sanırsam QoS ayarı limitliyor ve oyun bende ilk sırada olduğundan orada pingi dengeliyor diye düşünüyorum.

QoS limitliyor zaten ama bende o kapalı olmasına rağmen indirmelerde sorun yaşıyorum ve bir türlü çözemedim. Speedtest normal gayet onda bir sorun yok bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…