Melih Can Demir

Çalışkan
Herkese merhaba.

ASUS TUF A15 FA507NU cihazımda çok uzun süredir, sayısız formata rağmen çözülemeyen bir mavi ekran sorunu yaşıyorum. Aldığım hataların bazılarını aşağıda listeledim; gördüğünüz üzere çok farklı alanlardan hatalar alıyorum:

1. 0x7E - SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (ks.sys) - Kernel / sürücü
2. 0x3B - SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (win32kbase.sys) - Grafik / Kernel servis
3. 0x7E - SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED - Genel kernel
4. 0x7E - SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED - Genel kernel
5. 0x1E - KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED - CPU / Kernel
6. 0x3B - SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION - Kernel servis
7. 0x101 - CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT - CPU / BIOS / VRM
8. 0x20001 - HYPERVISOR_ERROR - Sanallaştırma / CPU
9. 0x0A - IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (ntoskrnl.exe) - RAM / Kernel
10. 0xBE - ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY (ACPI.sys) - BIOS / Güç yönetimi
11. Açılışta donma + BIOS reset döngüsü - BIOS / EC Firmware
12. 0x13A - KERNELMODE_HEAP_CORRUPTION - GPU / RAM / Kernel heap
13. 0xC2 - BAD_POOL_CALLER - Kernel Memory allocator
14. 0xD1 - DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (storport.sys) - SSD / NVMe sürücüsü

Şu ana kadar denediğim yöntemler:
  • RAM Kaynaklı mı? Üzerinde gelen dahil 3 farklı RAM denendi (Gerekli MHz ve uyumluluklar gözetildi), sonuç değişmedi.
  • SSD Kaynaklı mı? İki farklı M.2 SSD'ye ayrı ayrı Windows 10 ve 11 kurulumları yapıldı, hatalar devam etti.
  • Servis Süreci: Servis donanımsal sorun bulamadı, format atıp sürücüleri kurarak teslim etti. Bir süre sorunsuz çalıştı ancak tarafımca atılan formattan sonra hatalar tekrar başladı.

Sorunu çözmeye çalıştıkça daha sık mavi ekran almaya başlıyorum. Tekrar temiz kurulum yapmaya hazırım ancak "servisin kurduğu ve sorunsuz çalışan" o düzeni bir türlü yakalayamıyorum. ASUS TUF serisinde benzer bir kronik durum yaşayan veya bu hata karmaşasının kaynağını minidump üzerinden teşhis edebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Minidump dosyalarım: https://drive.google.com/file/d/1LnT_KJaawL-7OLO0sfscyGQA9G2rsSH2/view?usp=sharing

Sistem:
  • Model: ASUS TUF A15 FA507NU
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7735HS
  • Ekran Kartı: RTX 4050

20250601_174004.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam belkide siz sorunlu format atıyor olabilirsiniz. Servis formatlayıp gönderdiğinde sorun çıkmıyor siz yaptığınızda çıkıyorsa sorun sizde olabilir. Farklı USB bellek ile format atmayı deneyin. Rufustan kuruyorsanız MCT ile, MCT ile kuruyorsanız Rufus ile kurup tekrar deneyin. Sürücüleri resmi sitelerden kurun, farklı grafik sürücüsü kurmayı deneyin. Servis kontrollerle donanımsal değil dediyse belki sizlerin formatta bir yanlışından dolayıdır.

Hocam belki de siz sorunlu format atıyor olabilirsiniz. Servis formatlayıp gönderdiğinde sorun çıkmıyor siz yaptığınızda çıkıyorsa sorun sizde olabilir. Farklı USB bellek ile format atmayı deneyin. Rufus'tan kuruyorsanız mct ile, mct ile kuruyorsanız Rufus ile kurup tekrar deneyin. Sürücüleri resmi sitelerden kurun, farklı grafik sürücüsü kurmayı deneyin. Servis kontrollerle donanımsal değil dediyse belki sizlerin formatta bir yanlışından dolayıdır.

Microsoft sitesinden direk flaşa kuruyorum Rufus ile deneyeceğim ve faklı USB bellek kullanacağım. Bütün yazılımları orijinal kullanıyorum. Windows'a da orijinal etkinleştirme yaptım. MyASUS ve armour create ile driverları kuruyorum. Aslında arkadaşlarımın bilgisayarına da aynı yöntem ile çok kez format attım onlarda bir sorun olmuyor. Deneyeceğim, düzelmez ise tekrar iletişime geçebilirim. Teşekkür ederim.

@Mr. Falcon, merhaba.

bu videoyu referans alarak farklı USB ve Rufus ile yeni Windows kurdum ancak hata almaya devam ediyorum.

Formattan sonraki minidump dosyaları.

Son düzenleme: