ASUS TUF A15 laptopun termal bakımdan sonraki değerleri nasıl?

XXXTentacion

Becerikli
Makaleler
1
Herkese selam, bugün gaming laptopuma bakım yaptım ve önceki-sonraki değerleri sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle bilgisayarım ASUS TUF A15 FA507NU RTX 4050 Ryzen 5 7535HS 16 GB DDR5 RAM 1 TB M.2 SSD. Uzun zamandır tanıdığım 30 yıllık bilgisayarcıya yaptırdım bakımımı. Kendim özel olarak Thermal Grizzly Duronaut aldım, buradaki linkten bunu uygulamasını istedim; hem fanlarımı temizledi hem termal macunumu yeniledi, bunu hatırlatmamda önem var.

ASUS TUF serisi genel olarak soğutmada başarısız cihaz, hava almıyor, bilenler bilir zaten. Neyse, konuya geri dönelim; ben geçen sene bu aylarda aynı bilgisayarcıya Arctic MX4 uygulatmıştım, o zamanki değerlerim bu şekildeydi:

Arctic MX4 ilk test:

Bir süre sonra, yaklaşık 1 ay gibi bir sürede pump out yaptı, yani macun taştı ve işlevini yitirdi. 95 derecede 40-45 W değerlerine kadar geriledi, cihaz 1 sene bu şekilde kullandım. Bugün 35 W değerlerine kadar geriledi 95 derecede ve bakım zamanı geldiğini anladım ve yola koyuldum. Thermal Grizzly Duronaut ile bilgisayarı temizlettim, konuda belirttiğim gibi. Açıklamamda fayda var, araştırabilirsiniz; Duronaut viskozite ve ısı iletim katsayısı olarak çok yüksek bir formüle sahip, bundan dolayı pump out yapması çok zor bir macun, bunu hatırlatmamda fayda var, MX4 gibi değil.

Thermal Grizzly Duronaut Cinebench R23 test sonuçları:

Evet, görselde de görüldüğü üzere cihaz, ilk MX4 sürdüğümde 95 derecede 62 W ve 4.6 GHz olurken, şu an Duronaut ile 80 derecede aynı değerleri alıyorum; yani yaklaşık 15 derece daha soğuk. Cihazım, MX4 ilk sürdüğüm güne ait ilk attığım ekran görüntüsü, yani 3-4 ay geçmedi. Ve 11k puan aldım şu an Duronaut ile.

Uzun lafın kısası, ben çok memnun kaldım Duronaut'dan, zaten gösterdim size de. Bakalım ilerleyen zamanlarda pump out yapacak mı, göreceğiz ama pump out yapmaması ile övünülen bir termal macun. Ben gelişmeleri yine yazarım 1-2 ay sonra. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim, elimden geldiğince göstermeye çalıştım; gerçekten çok kuvvetli bir macun Duronaut.

Güzel değerler. Peki, bununla GPU'ya da bakım yaptın mı? İlerleyen günlerde konuyu güncellersen ben de sonuçlara bakarım.

Güzel değerler. Peki, bununla GPU'ya da bakım yaptın mı? İlerleyen günlerde konuyu güncellersen ben de sonuçlara bakarım.

Tabii ki, zaten CPU ve GPU ikisine de termal macun uygulanıyor bakım yaparken. R23 testinde CPU önplanda olduğu için onu ekledim.

1-2 ay sonra ki testi de atarım, bakalım pump out yapmaması ile övünülen macun gerçekten yapacak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…