ASUS TUF A15 RTX 4050 & Ryzen 5 7535HS laptop kaç yıl daha kullanılabilir?

TinerciYasin

Başarılı
Arkadaşlar ASUS TUF A15 RTX 4050 6 GB GDDR6 140W ve Ryzen 5 7535HS işlemcili 16 GB RAM'e sahip laptopum var, kaç sene daha 1080p de iş görür?

Ultra takıntım yok orta ayarlarda bile oynarım yeter ki düşük ayarlara kadar düşmesin. Kaç sene daha gider bu ekran kartı?

Şimdiden bazı oyunlarda Medium görüyor giriş seviyesi kartlar NORMAL olarak. Gittiği yere kadsr götür kral zaten düzgün oyun çıkmıyor.

Şimdiden bazı oyunlarda Medium görüyor giriş seviyesi kartlar NORMAL olarak. Gittiği yere kadsr götür kral zaten düzgün oyun çıkmıyor.
Optimizasyon sorunu olan oyunlar çıkıyor genel olarak evet, 4050 4060 bunlar giriş seviyesi diye mi geçiyor?.

Bu sistem 1080p çözünürlükte orta ayarlarda 3 veya 4 yıl daha rahat götürür. RTX 4050, DLSS desteğiyle birlikte yeni çıkan oyunlarda da idare eder. Ultra takıntın yoksa düşük ayarlara düşmeden 2028'e kadar çoğu oyunu oynarsın. 16 GB RAM de bu süreçte yeterli.

Anladım teşekkür ederim yorumun için, Orta ayarlarda bile oynarım ben sorun değil. Peki 16 gb ram kaç yıl daha gider 2 senesi daha var mıdır ne zaman 32 geçilmeli?.

Anladım teşekkür ederim yorumun için, Orta ayarlarda bile oynarım ben sorun değil. Peki 16 gb ram kaç yıl daha gider 2 senesi daha var mıdır ne zaman 32 geçilmeli?.
16 GB RAM ise en az 2 yıl daha yeterli, ancak tarayıcı + oyun + arka plan uygulamaları yoğun kullanılıyorsa sistem şimdiden swap'e gidebilir. 2026 civarı 32 GB’a geçmek mantıklı olur.

16 GB RAM ise en az 2 yıl daha yeterli, ancak tarayıcı + oyun + arka plan uygulamaları yoğun kullanılıyorsa sistem şimdiden swap'e gidebilir. 2026 civarı 32 GB’a geçmek mantıklı olur.
Oyun oynarken arka da bir şey açık olmuyor discord felan kullanmıyorum sadece steam felan açık, bir ara denemek için oyun açıkken bazı şeyler açtım oyuna drop girdi RAM yetmediği için bir tık. Seneye yaza kadar idare etse yeter o zaman upgrade edebilirim bütçe toplayıp.

Dediğin gibi yaparsan iyi olur senin için. İyi sosyaller!

Optimizasyon sorunu olan oyunlar çıkıyor genel olarak evet, 4050 4060 bunlar giriş seviyesi diye mi geçiyor?.
4050 laptoplar için giriş, 4060 masaüstü sistemler için giriş sayılır. Laptoplar için 4060 bence girişten biraz iyi güncelde hala çoğu 6 gb vram ile satılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…