ASUS TUF A15'te 24 GB RAM'i 32 GB yapmak FPS drop sorununu çözer mi?

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
ASUS TUF A15 laptopumda şu anda 8 GB + 16 GB olmak üzere toplam 24 GB RAM kullanıyorum. Fortnite'ta yaklaşık 200-300 FPS, CS2'de ise 300-400 FPS alıyorum. Ortalama FPS değerleri yüksek olmasına rağmen oyunlarda zaman zaman FPS dropları yaşıyorum.

Mevcut 8 GB modülü de 16 GB ile değiştirip sistemi 16+16 GB, toplam 32 GB RAM'e çıkarsam bu droplar konusunda bir iyileşme sağlar mı? FPS veya özellikle %1 low değerlerinde fark yaratır mı? Yoksa mevcut 24 GB kapasite yeterli olduğu için 16+16 GB'a geçmek gereksiz masraf mı olur?

Manuel timings girmeyi denediniz mi? EXPO acik mi kullaniyorsunuz.

RAM'lerin 8+16 olmasi sorun cikarabilir ZenTimings atarsaniz iyi olur ayarlari ayarlari ona gore girersek iki RAM daha saglikli calisir drop azalir diye düşünüyorum.

Bu droplar konusunda bir iyileşme sağlar mı? FPS veya özellikle %1 Low değerlerinde fark yaratır mı?

Evet sistem daha stabil olur, RAM'lerin frekansı yüzünden uzun kullanımda, Windows dosyaları da bozulmuş olabilir, RAM'i değiştirdikten sonra temiz kurulum ile sistem daha stabil olur. Tr_by ISO modlu Windows öneririm, işlem sayısı daha düşük, sistem akıcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…