Asus TUF A16 laptopta "8" tuşunun ışığının rengi bozuldu

THE KEROXEA

Üstün
Makaleler
24
Yer
Rockport City
Selamlar. Ben ve iki arkadaşım Asus TUF A16 aldık (RTX 4050 ve Ryzen 7 170). Üçümüzde de 8 tuşu ve aynı çizgideki tuşlar (8, F7, K ve M tuşları) bariz şekilde renkleri hafif yanlış veriyor.

Benim için hiç problem değil aslında ama yine de merak ettiğim için sormak istedim.

Mesela klavyeyi beyaz yapınca mor, mavi yapınca yeşil yanıyor. Yeşil yapınca sarı yanıyor. Sarı yapınca turuncu yanıyor. Turuncu yapınca da kırmızı yanıyor. Kırmızı, mor ve pembe renkte problem yok.

Sizce üretim hatası mı? Garanti bununla ilgilenir mi?

Örnek olması açısından bu fotoğrafı bırakıyorum. Beyaz renge ayarladım.

Son düzenleme:
Aynı durum bende de var. Bazı tuşlar görseldeki gibi pembemsi tonda yanıyor. Bunu servise sorduğumda ''bazı tuşlarını ledleri zayıf'' cevabını aldım. Mesela kırmızı led zayıftır, beyaza çekince pembemsi yanar tarzında. Garantiye girer bu durum, sonuçta üretim kaynaklı.

Cihazda baska problem yoksa hic ugrasma garantiyle falan haftalarca ugrasirsin bir de yeni gelen cihazda sorun olur ya da olu piksel falan cikar uzerine onla ugrasirsin hic degmez. Elindeki cihazdan memnunsan devam et cok onemli bir sey degil.

Aynı durum benim RTX 4060'lı TUF F15 cihazımda yaşandı. Kozmetik dışında bir problem teşkil etmiyor; hiç kurcalamayın. Servise falan gönderirseniz cihazı deşer gönderirler.

ASUS kalite kontrol konusunda en kotu markalardan bir tanesi, doğru duzgun test etmemişlerdir yine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…