Furkan Taha

Üyecik
ASUS TUF A16 RTX 4050 Ryzen 7 7445HS laptopa sahibim. LoL girdiğimde oyun başladığı zaman 500 FPS'leri görüyorum, sonrasında yavaş yavaş 160 FPS'lere düşüyor.

Oyun içi ayarlarım:
  • Genel ayarlar: Çok yüksek
  • Gölgeler: Kapalı
  • Kenar yumuşatma: Kapalı
  • G-SYNC: Kapalı

Anormal bir durum değil. Lol'de süre geçtikçe atılan skiller, çıkan minyonlar, atılan dövüşlerin sayısı artıyor. Haritada ne kadar eylem olursa performansınıza da o kadar yansıyor. Dediğim gibi anormal bir durum yok ancak 160 FPS o tarz bir CPU için düşük bir değer. Benchmark testleri atıp Watt / Sıcaklık değerlerinize bakar mısınız?

Anormal bir durum değil. LoL'de süre geçtikçe atılan skiller, çıkan minyonlar, atılan dövüşlerin sayısı artıyor. Haritada ne kadar eylem olursa performansınıza da o kadar yansıyor. Dediğim gibi anormal bir durum yok ancak 160 FPS o tarz bir CPU için düşük bir değer. Benchmark testleri atıp watt / sıcaklık değerlerinize bakar mısınız?

Bir de benim bildiğim LoL bu çift ekran kartı sistemine adapte olabilen bir oyun değil yanlış bilmiyorsam. MUX açık olsa da performansda düşüş yaşanıyor diye biliyorum.

Bir de benim bildiğim LoL bu çift ekran kartı sistemine adapte olabilen bir oyun değil yanlış bilmiyorsam. MUX açık olsa da performansda düşüş yaşanıyor diye biliyorum.
Laptopu teslim aldıktan sonra direk Furmark ve Cinebench testleri yaptım sonuçlar normal. Valorant ve CS2de 250 FPS civarı alıyorum. Sadece lolde FPS im düşük.
Armoury cratede Only dGPU seçili.
V-Sync ve MUX açıksa başka yapabileceğin bir şey yok. Kenar yumuşatma da açmanı tavsiye ederim.
Anladım teşekkür ederim yardımlarınız için.