F16 14650HX versiyonu ile kıyaslarsak ne gibi artıları eksileri var? Son iki yılda iki üç farklı Intel CPU'lu laptop alıp denedim; hepsi gereksiz ısınabiliyordu bunlara Asus Rog Strix G16 serisini de dahil edebilirim. TUF RTX 3050 AMD 7000 serisi laptopu inceleme şansım olmuştu; gerek tasarım gerekse soğutma olarak gayet yeterliydi. Buradaki ana etmen AMD CPU olması olarak yorumluyorum. F16 14650HX bir süredir 60K bandında geziyor fakat AMD tarafına şans veresim var zira topladığım sistemde de AMD tarafı Intel'e göre çok daha serin ve verimli çalışıyordu.
Kullanım amacı; e-kitap, iş-ev taşınılabilirlik (gerekirse), film/dizi ve ara sıra oyun oynanacak. Oynadığım oyunlar; Dead by Daylight (120FPS sınırı mevcut) ve Starwars BF2 (200FPS sınırı mevcut). Genel olarak R6, BF tarzı rekabetçi oynuyorum fakat ciddi bir FPS kaybı olmadan panel hertz değerini doyurabilecek FPS'yi verebilirse R7 260'ı da değerlendirebilirim.
Harici beklentiler; mouse sağ-sol hareket ile oluşan görüntü titremesi bozulmaması olmaması veya minimal olması, stutter olmaması. Bunlar en ana kriterlerim gerçi bu sorunlar aldığım cihazlar kaynaklı mı hala bilmiyoruz. Malum iki laptop ve topladığım sistemde de benzer sorunlar yaşandı. Fakat dediğim gibi Asus TUF RTX 3050 AMD 7000 serisi 144Hz laptop ile yaptığım testlerde görüntü netliği, mouse akıcılığı vs. gayet hoşuma gitmişti. Güncel TUF'lar her türlü daha iyi hissettirecektir diyebilir miyiz? Onun haricinde ışık sızması, dengesiz IPS glow ve ölü piksel gibi sorunlar da istemiyorum. Şans faktörü biliyorum fakat yine de bile bile lades yapmak istemediğimden önden sormak istedim.
Elimde 2K monitör ve RTX 5060 Ti 16GB & 7600X sistem mevcut fakat laptoptan memnun kaldığım taktirde ikinci elden parça parça satmaya başlayacağım zira uzay sistem görüntüsü rahatsız etmeye başladı. Biraz detaycı davrandığımın farkındayım açtığım konular ve yaşadığım sorunlara az buçuk şahit olduysanız sebebini çok rahat anlamışsınızdır. Şimdiden teşekkürler.