inters0

Uzman
Merhaba, ASUS TUF A16 (2024) kullanıyorum. Sürekli olmasa da bazen ekranım bir saniyeliğine kararıp geri açılıyor ve boyle bir hata mesajı alıyorum. Bu ciddi bir sorun mu? Nasıl çözebilirim?

Ekran görüntüsü 2026-02-03 225831.webp

Kesinlikle güncel sürücü yerine OEM (ASUS sayfasında bulunan) sürücüyü deneyin. Cihazınızın 2025 modelini kullanıyordum. Güncel sürücülerde de çökmeler yaşıyordum.

Eğer OEM sürücüsünde de sorunlar yaşıyor iseniz, donanımsal arıza olduğu anlamına gelebilir. O zaman 2 çaremiz kalıyor.

1. Cihazı NVIDIA-Only (dGPU) modunda kullanmak
2. Garantiye göndermek

Kesinlikle güncel sürücü yerine OEM (ASUS sayfasında bulunan) sürücüyü deneyin. Cihazınızın 2025 modelini kullanıyordum. Güncel sürücülerde de çökmeler yaşıyordum.

Eğer OEM sürücüsünde de sorunlar yaşıyor iseniz, donanımsal arıza olduğu anlamına gelebilir. O zaman 2 çaremiz kalıyor.

1. Cihazı NVIDIA-Only (dGPU) modunda kullanmak
2. Garantiye göndermek
Bahsettiğiniz sürücüleri nasıl kullanabilirim? AMD ve NVIDIA, hatta mümkünse diğer sürüceleri ASUS’un kendi sürücülerini kullanmaya zorlamanın bir yolu var mı? Downgrade yapılsa bile Windows Update’in veya amd ve nvdia uygulamalarin otomatik olarak tekrar güncelleyeceğini düşünüyorum.

Dediğim gibi çok nadir oluyor; yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.