ASUS TUF B650 Plus Wi-Fi DDR5 anakartta RAM Dual Channel çalışmıyor

onezzyyyy

Üye
Merhaba. ASUS TUF B650 Plus Wi-Fi anakartımda Dual channel RAM çalıştıramıyorum. 2. slota taktığımda sorunsuz çalışıyor. Ama diğer RAM'i 4. slota taktığımda DRAM ışığı turuncu yanıyor. 1 ve 3 kombinasyonunu denedim yine olmadı. Sadece 2. kanalda tekli olarak çalıştırabildim. RAM'lerde sorun yok. Bu sıkıntıyı nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. ASUS TUF B650 Plus Wi-Fi anakartımda Dual channel RAM çalıştıramıyorum. 2. slota taktığımda sorunsuz çalışıyor. Ama diğer RAM'i 4. slota taktığımda DRAM ışığı turuncu yanıyor. 1 ve 3 kombinasyonunu denedim yine olmadı. Sadece 2. kanalda tekli olarak çalıştırabildim. RAM'lerde sorun yok. Bu sıkıntıyı nasıl çözebilirim?

İlk olarak BIOS'unu güncelle ve bilgisayarınızın bellekle olan uyumluluğunu sorgulayın, bazı Bellekler anakart üreticileri ile uyumsuz olabiliyor.

1-3 kanalın beslemesinde kondansatör/mosfet vs. arızası olabilir.

BIOS'tan RAM frekans ayarı ne durumda? XMP açık mı kontrol edip açıksa kapatıp deneyin değilse açıp deneyin yine olmazsa RAM'lerin orijinal frekans ayarında ayarlayıp deneyin DDR5 daha tam oturmuş bir teknoloji değil bu sebebten gelecek olan BIOS sürümleriyle düzelebilir.

BIOS'tan RAM frekans ayarı ne durumda? XMP açık mı kontrol edip açıksa kapatıp deneyin değilse açıp deneyin yine olmazsa RAM'lerin orijinal frekans ayarında ayarlayıp deneyin DDR5 daha tam oturmuş bir teknoloji değil bu sebebten gelecek olan BIOS sürümleriyle düzelebilir.

XMP kapalı kontrol ettim.

Bir de hocam XMP değil EXPO AMD olduğu için.

Soğutucu nedir? Aşırı sıkmış olabilir misin? Bir de bu RAM'ler kit mi?

Referans olması açısından çift kanal yuvaları anakartın:

1718178175865.png

Aynı anakart ve ramlere sahibim. Ben böyle bir sorunla hiçbir şekilde karşılaşmadım. Ramlerin arızalı olma ihtimali de son derece düşük. Yüksek ihtimal soğutucu montajını yaparken anakarttaki pinlerden bir ve ya birkaçını yamultmuş olabilirsin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt