Çözüldü ASUS TUF B650M-E anakartta secure boot açılınca mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HRFCER

Uzman
Merhaba,

Anakartım ASUS TUF B650M-E Wi-Fi. BIOS'u başarıyla en son sürüme güncelledim. Secure Boot ayarı Other OS ve Custom seçiliyken hiçbir problem yaşamıyorum. Lakin Windows UEFI seçip Standard veya Custom ayarladığımda mavi ekran alıyorum ve otomatik onarıma geçiyor Windows 11. Windows 11 ve chipset sürücüsü güncel. Temiz kurulum yapayım dedim onda da otomatik onarıma geçti. Clear Secure Boot Keys ve Install Default Keys yaptım yine çözülmedi. Ben de Other OS ve Custom ayarına çektim artık. Secure Boot açıp stabil bir şekilde çalışmasının bir yolu var mı?

Teşekkürler.

Format USB'sini nasıl hazırladınız? Bir hata var bariz belli, kurulum yarım kalmaz yoksa. Önce bir CMOS yapın sonra format işine geçelim.

Senin anakartında 13 numaralı pimden BIOS CMOS yapacaksın. Recep hocanın rehber videosundaki adımları uygularsın, yapması basit. @HRFCER

Garip bir şekilde EXPO'yu kapatıp Secure Boot açınca problem çözüldü.

Çözüm
@fortunee Bak, burası da aynı sorun. Bu Secure Boot ayarları B650 çipsette hep sıkıntı.

@X99 Ne diyorsun bu işe? Senin ayarlar Auto nasıldı, geçen bahsettiğin? Other OS ve CSM kısmı.

@TechMad Sen de bir göz gezdir bu ayarlara Force'ta, CSM ile alakası olup olmadığını ben bilmiyorum BIOS FHD modunun. Benim kartta Auto'su olması gerektiği gibi çünkü.

Ayarladığım kartlarda da ekstra bir gereksinim olmamıştı. B650'lerde belli ki sorun var. BIOS Update ile düzeldiyse güzel haber.

Zaten Secure Boot açıcaksa ayarlar belli onun dışına çıkamaz, DOCP profile 1 kapatıp Secure Boot açınca mavi ekran düzeliyorsa ki ben bunu biri birine bağlayamadım mantıklı gelmedi, bu mantık beni o zaman RAM'ler arızalı düşüncesine yönlendiriyor hocam.
  • Secure Boot enabled.
  • CSM mecbur disabled.
  • Boot mode UEFI.
  • OS type Windows UEFI.
  • Yani Rufus ile sistemi kuruyorken CSM kapalı + GPT+UEFI+dosya sistemi FAT32 ayarından gelir durum.
  • Other OS ayarı başka her zaman sorun çıkarmaz ama duruma göre.
  • Bende Secure Boot ve CSM kapalı, other OS da duruyor ayar. DOCP profile RAM'ler 3200 standart değil, 3600 sonda çalışıyor.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz ayarlar ne hocam? FHD diye arattırdım ama öyle bir şey yok. CSM zaten kapalı. Secure Boot da kapalı. Açık yaptım yine değişmedi.

Bahsettiğiniz ayarlar ne hocam? FHD diye arattırdım ama öyle bir şey yok. CSM zaten kapalı. Secure Boot da kapalı. Açık yaptım yine değişmedi.

Secure kapalı olması Windows kurulumu ya da oyunlarda sıkıntı yapıyor mu sende? @fortunee açması gerekmiş.

Secure kapalı olması Windows kurulumu ya da oyunlarda sıkıntı yapıyor mu sende? @fortunee açması gerekmiş.

DOCP profile 1 kapattı Secure Boot açtı, mavi ekran sorunu düzeldi, zaten sorunu Secure Boot açınca mavi ekran alıodu, anlam veremedim DOCP ile.
Ryzen 7 5800X + 2x16 32 GB RAM + TUF B550M-Plus + Windows 10 Pro sistem elimin altında ama DDR4, BIOS'tan şunları yapıp fotoğrafını yükle dediğin ayar varsa deneyelim hocam @Ayhan Dönmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…