Çözüldü ASUS TUF B650M-E anakartta secure boot açılınca mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HRFCER

Uzman
Merhaba,

Anakartım ASUS TUF B650M-E Wi-Fi. BIOS'u başarıyla en son sürüme güncelledim. Secure Boot ayarı Other OS ve Custom seçiliyken hiçbir problem yaşamıyorum. Lakin Windows UEFI seçip Standard veya Custom ayarladığımda mavi ekran alıyorum ve otomatik onarıma geçiyor Windows 11. Windows 11 ve chipset sürücüsü güncel. Temiz kurulum yapayım dedim onda da otomatik onarıma geçti. Clear Secure Boot Keys ve Install Default Keys yaptım yine çözülmedi. Ben de Other OS ve Custom ayarına çektim artık. Secure Boot açıp stabil bir şekilde çalışmasının bir yolu var mı?

Teşekkürler.

D4 unutalı çok oldu. D5 Intel kısmı da hatırımda çok değildi, yıllar öncesini @ggbye ile beraber 50 sayfa uğraşarak hatırladım, hafızayı tazeledim. D4 AM4 için bir 50 sayfa daha lazım. İnan ki o enerji şu anda bende yok. Genç arkadaşlara devretmek lazım artık.

Samsung B-die vs. ise modüller, sağlam iş yapılır. 1:1:1 oran olsun, FCLK:UCLK:MCLK mantığı. Timing kısmı da yine İntel ve AMD için D4-D5 külliyen farklı. Hepsi ayrı uzmanlık ve deneyim istiyor. Bisiklet sürmek gibi olsa unutmazsın, uzun zaman geçti üzerinden.

@X99 Senin yapman gereken, yabancı Buildzoid YouTube üzerinden rehberleri tek tek izlemek, 10 yıl öncesinden başlayacaksın. Kolay unutuluyor bu iş, mantık hepsinde aynı ama. IMC limiti bulacaksın, 1:1 mod, Gear kapalı ve 1T olacak olabilirse. 1:1 oran olayı da, UCLK:MCLK:FCLK Sync, AM4'te.

İfadeler: X99

AM4 sisteme bir şey yapmayacağım, şu Secure Boot ayarlarını kurcaladım saçma sapan ayarlar denedim de OS type other OS falan yine mavi ekran alamadım, o sayfayı kaydettim. Yaza doğru bakalım DDR5 sistemlere yoğunlaşıcam, yurt dışı işi var olursa senden önce emekli olurum belki genç yaşta hocam. Şu anakart konusuna etiketlemiştim bir göz atarsan sevinirim @Ayhan Dönmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…