rryonxd

Üyecik
Merhaba arkadaşlar, BIOS sürümünü güncelledikten sonra" BIOS is updating LED Firmware" hatasını alıp PC kendi kendine yeniden başlıyor. 40 dk falan bekledim gene değişen bir şey yok. CMOS res olmuyor. Pili çıkarıp taktım olmuyor. Başka bir öneriniz var mı? Anakartım ASUS TUF B650M-E Wi-Fi modelidir.

Merhaba arkadaşlar, BIOS sürümünü güncelledikten sonra" BIOS is updating LED Firmware" hatasını alıp PC kendi kendine yeniden başlıyor. 40 dk falan bekledim gene değişen bir şey yok. CMOS res olmuyor. Pili çıkarıp taktım olmuyor. Başka bir öneriniz var mı? Anakartım ASUS TUF B650M-E Wi-Fi modelidir.

BIOS'u nasıl guncellediniz?

PSU'yu kapatıp CLRTC pinlerine tornavida ile 5 saniye dokunup bırakın BIOS sıfırlansın.

Screenshot_2025-05-30-00-17-37-25_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp

13 numara.

Bilgisayarım açılıyordu, BIOS güncelleme sonrası bu hale geldi.

Sistem açılmasa bile, Flashback özelliğini kullanarak BIOS dosyasını manuel olarak yükleyebilirsin.​

Gerekli Olanlar:​

• FAT32 formatlanmış bir USB 2.0 bellek
  • ASUS'un resmi sitesinden indirilen, anakartına uygun en son BIOS dosyası
  1. ASUS’un resmi destek sayfasına gir ve anakartına uygun en güncel BIOS sürümünü indir.
  2. İndirilen .CAP uzantılı BIOS dosyasını, ASUS BIOS Renamer aracılığıyla TGB650MEW.CAP ismine çevir.
  3. USB belleği FAT32 olarak formatla ve yalnızca bu .CAP dosyasını içine at.
  4. USB belleği, anakartın arkasında “BIOS” etiketi olan özel USB portuna tak.
  5. Bilgisayar kapalıyken, yani sistem hiç açılmadan önce, BIOS Flashback tuşuna 3-5 saniye kadar bas.
  6. Üzerindeki ışık yanıp sönmeye başlarsa, işlem başlamıştır. Bu süreçte sistemi açma, kapatma ya da USB’yi çıkarma.
  7. Yaklaşık 5-10 dakika içinde işlem tamamlanır. Işık sabit yanarsa ya da tamamen sönerse, BIOS başarıyla yazılmış demektir.
Ekran görüntüsü 2025-05-30 011710.webp

sistem açılmasa bile, flashback özelliğini kullanarak BIOS dosyasını manuel olarak yükleyebilirsin.​

gerekli olanlar:​

• FAT32 formatlanmış bir USB 2.0 bellek.
  • ASUS'un resmi sitesinden indirilen, anakartına uygun en son BIOS dosyası.
  1. ASUS'un resmi destek sayfasına gir ve anakartına uygun en güncel BIOS sürümünü indir.
  2. İndirilen .CAP uzantılı BIOS dosyasını, ASUS BIOS renamer aracılığıyla tGB650MEW.CAP ismine çevir.
  3. USB belleği FAT32 olarak formatla ve yalnızca bu .CAP dosyasını içine at.
  4. USB belleği, anakartın arkasında “BIOS” etiketi olan özel USB portuna tak.
  5. bilgisayar kapalıyken, yani sistem hiç açılmadan önce, BIOS flashback tuşuna 3-5 saniye kadar bas.
  6. Üzerindeki ışık yanıp sönmeye başlarsa, işlem başlamıştır. Bu süreçte sistemi açma, kapatma ya da USB'yi çıkarma.
  7. Yaklaşık 5-10 dakika içinde işlem tamamlanır. Işık sabit yanarsa ya da tamamen sönerse, BIOS başarıyla yazılmış demektir.
Eki Görüntüle 151412
Saolasın reisim yarın deneyeceğim arkadaşın PC'den.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reis denemeden önce YouTube'dan “asus BIOS flashback” diye bir video izle, ışığın nasıl yandığını falan görürsün, neyin ne olduğunu daha iyi anlarsın. İşlem basit ama görsel görmek işine yarar.

Tamamdır öyle yaparım benim anakart modelinde ışık sönmesi gerekiyormuş teşekkürler öneri için iyi geceler.