EMR_CAN

Uzman
Cihaz
Asus tuf f15
Arkadaşlar, laptopta güç modunu oyun oynarken genelde Armoury Crate'te performans'ta tutarım, normal kullanımda ise sessiz'de. Size sorum şu: Bu üç yerden hangisi daha baskın?
  1. Armoury Crate.
  2. Denetim Masası'ndan seçilen güç planı.
  3. Windows 11 batarya kullanımındaki Power mode.
Şu an ilk ikisi performans'ta, ancak Windows 11'in Power Mode'u güç verimliliğinde. Bu üç kombinasyonla CS2'de 70-75 derece sıcaklık ve 150-160 FPS alıyorum. Bundan 4 ay önce ise 90-92 derece oluyordu ve FPS'in daha iyi olduğunu hatırlıyorum.

Gerçekte hangi modun aktif olduğunu nasıl öğrenebilirim, hangisi daha baskın? Ayrıca kombinasyon yapmak sıcaklık ve performansı etkiler mi, yoksa tek bir seçenek mi etkili oluyor?

Buna göre ben ve laptop kullanan arkadaşlar sıcaklık ve performans dengesini kurabiliriz.

Screenshot 2026-01-20 034929.webp

Screenshot 2026-01-20 035021.webp

Screenshot 2026-01-20 034944.webp

Armoury Crate fan ayarlıyor diye biliyorum onu Turbo'da tutabilirsin. Ben kendime özel profil oluşturdum fanları fulledim daha serin zaten kulaklık varken duyulmuyor. 2. fotoğrafta bence performans yap şarjdayekn güç verimliliği yapmasına gerek yok Denetim Masası'ndan da dengeli profiline alırsan en iyisi olur.

Armoury Crate fan ayarlıyor diye biliyorum onu Turbo'da tutabilirsin. Ben kendime özel profil oluşturdum fanları fulledim daha serin zaten kulaklık varken duyulmuyor. 2. fotoğrafta bence performans yap şarjdayekn güç verimliliği yapmasına gerek yok Denetim Masası'ndan da dengeli profiline alırsan en iyisi olur.
Hocam biraz kurcaladım armory crate ile denetim masası aynı şeyleri gösteriyor Yani senkronizeler. Anlamadığım windows penceresindeki ayar neden güç verimliliğinde ve diğerleriyle değişmiyor? Asıl hangi modda olduğunu görebileceğim yöntem var mı?

ASUS Armoury Crate, baskın olan ayardır. Windows ayarının önünde diye biliyorum. Sonradan değiştirmediğiniz takdirde; Sessiz modda Güç Tasarrufu, Performans/Turbo modda ise Yüksek Performans ayarına geçiyor, Windows seçeneği ise kullanıcının ayarına göre şekilleniyor. Windows 11 ayarındaki batarya modu hakkında bir bilgim yok.

ASUS Armoury Crate, baskın olan ayardır. Windows ayarının önünde diye biliyorum. Sonradan değiştirmediğiniz takdirde; Sessiz modda Güç Tasarrufu, Performans/Turbo modda ise Yüksek Performans ayarına geçiyor, Windows seçeneği ise kullanıcının ayarına göre şekilleniyor. Windows 11 ayarındaki batarya modu hakkında bir bilgim yok.
Şunu fark ettim windows 11 ayarlarındaki güç verimliliğinde işlemci ve gpu koşmuyor ama ısınmıyorda performans kaybı var ama ısınmıyorda ilginç geldi bana Bu 3lü ayar oyun oynamadığım vakit okul zamanı dışarıda pili uzun gitsin diye yapmışım ve kalmış bi armory crate de perforrmansa çekip oyuna girdim ve çok şaşırdım.