ASUS TUF F16 alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xenaven
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 106
  • Etiketler Etiketler
    asus f16
Bütçe
55.000 TL

xenaven

Uzman
Amazon indirimleriyle beraber 52.000 TL'ye kadar düşmüş. Önümüzdeki 10 ay şehir dışında çalışacağım ve memleketteki kasayı getirmeyi düşünmüyorum. Beni idare edecek bir oyun laptopu arayışındayım bir haftadır. Son zamanlarda çıkan Mafia: The Old Country ve 007: First Light kalibresinde Single Player oyunlar oynayacağım. Tek şüphem 16 GB RAM. 16 günümüz oyunlarında sıkıntı yaratır mı? Bunu alma, bu bütçede şu laptopa yönel dediğiniz bir öneri var mı?

Bu bütçelerin kralı bu model. Herhangi bir sorun yaşamazsınız, isteklerinizi karşılayacaktır.

RAM konusunda ise 16 GB şu an standart olarak görülüyor, işinizi görür fakat ileride yükseltme yaparsanız daha sağlıklı olur.

50.000 TL'ye böyle bir alternatifiniz de var bu arada, model ve bileşenler aşağı yukarı aynı, değişen şey CPU. Bu işlemcinin yukarıdaki modele göre farkı biraz daha verimli olması ve çoklu çekirdek eylemlerinde daha iyi görev yapması.

Hocam, bir şey soracağım. Benim de aklıma takılıyordu. Bu modellerden birkaç tane daha var; örneğin i7 HX, i5 HX ve Ryzen 7 260. Bu üçünün arasındaki fark tam olarak nedir? Gerçekten aralarında uçurum denecek kadar büyük bir performans farkı var mı, yoksa fark çok fazla değil mi?

Evet. En son gördüğümde 49.999 liraydı. ASUS laptoplar iyi indirime girmiş ikisi de alınır.

Evet, haklısınız. Bu fırsatlar kaçmaz bence. İleri zamanda daha da zamlanacak diye düşünüyorum, ilerleyen zamanlarda bu fiyatlara bulmak imkansızlaşabilir. Evet 5050 giriş segment ama iş yapar yani.
Ek olarak biraz daha ekleyip bunu alsa mantıklı olur mu, sence?

Oyunlarda pek bir fark görmezsiniz. İşlemciyle işiniz yoksa, sadece oyun için alacaksanız gerek yok.

Oyunlarda pek bir fark görmezsiniz. İşlemciyle işiniz yoksa, sadece oyun için alacaksanız gerek yok.
Ha, şey; Intel'in 16 çekirdekli olmasıyla Ryzen 7'nin 8 çekirdekli olması o kadar büyük bir fark yaratmıyor o zaman. Yani mesela laptopu alacak kişi Valorant gibi oyunlar oynayacaksa FPS açısından çok fark olmaz herhalde. Valorant daha çok işlemciye bakıyor ya, o yüzden soruyorum. Bir de galiba Ryzen daha sessiz ve daha serin çalışıyor.

Önemli olan çekirdek sayısı değil. L3 önbellek önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…