shiedae3

Başarılı
DDR5 platformu biraz pimpiriklik diyordunuz sanırım. RAM'in markası Samsung 5600 MHz'miş, farklı marka kullanabilmem mümkün mü?

Serviste ücreti 8 bin TL dediler. (16 GB)

@Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
Belirtilen cihazın içinden Samsung marka DDR5, 5600MHz, CL46 RAM çıkıyor. Farklı marka kullanabilirsin, illa aynı marka olacak diye bir şey yok. Uyumsuzluk durumları çok nadir bir durum.

Serviste 8.000 TL dedilerse normal fiyat çekmişler, bu değerlerde 16 GB'lık RAM'ler 8.000 TL'den başlıyor aşağı yukarı.

Benim aktif kullandığım RAM bu, takılı şu an ikincil yuvamda:

Bu RAM de güzel:

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirtilen cihazın içinden Samsung marka DDR5, 5600MHz, CL46 RAM çıkıyor. Farklı marka kullanabilirsin, illa aynı marka olacak diye bir şey yok. Uyumsuzluk durumları çok nadir bir durum.

Serviste 8.000 TL dedilerse normal fiyat çekmişler, bu değerlerde 16 GB'lık RAM'ler 8.000 TL'den başlıyor aşağı yukarı.

En uygun model 7600 gördüm gayet uygun geldi bana.
Ama tercihimi bilgisayarcılardan yana kullanmayı düşünüyorum çünkü eski DDR4 laptop RAM var onu da fiyattan düşsün diye veririm.

En uygun model 7600 gördüm gayet uygun geldi bana.
Ama tercihimi bilgisayarcılardan yana kullanmayı düşünüyorum çünkü eski DDR4 laptop RAM var onu da fiyattan düşsün diye veririm.
7500 dolaylarında Thull ve GoodRam var. Tercih senin burada. Eski RAM'i verip evet fiyattan da düşebilirsin.

Elinde ikinci el RAM vardır 7000 der benim RAM'den dolayı 1000 daha düşse yeter yani. RAM en sorunsuz bileşen sonuçta 2. el olsa ne olacak?
Ben genelde bu tarz bileşenleri sıfır alma taraftarıyım. Eğer bilgisayarcı güvenilir ve tanıdığın biriyse bakabilirsin. RAM'i test et tabii yine.