ASUS TUF F16 laptopta stutter sorunu

Yer
Başkent
Her oyunda micro stutter tarzı anlık donmalar yaşıyorum, artık gına gelmeye başladı; hani "süt dökülünce araba sattırır" derler ya, o kadar.
Cihazda 40 W ve 55 W olarak iki işlemci ayarı kullanıyorum ama pek fark etmiyor, stutter devam ediyor.

Oyunlar: RDR 2, The Last of Us Part I ve II, Batman Arkham Knight, Mafia 1 ve Valorant.
BIOS dahil her şey güncel, geçen gün baştan sona indirdim tekrar. Ya oyunlar bozuk ya da bu laptop.

İşlemci acaba frekans olarak yetersiz mi geliyor diye The Last of Us Part I oynarken e-core'leri G Helper'dan kapattım, işe yaramadı.
İşlemciye -40 mV verdim BIOS'tan, frekans düşüşü falandır diye olmadı; -50'de sistem 2 dakika kadar donmuştu.

NVIDIA 591 sürücülerini denedim, aynı 610 ile. Cihaza 85 MHz core clock, 300 MHz VRAM verdim, bunları sıfırlamakta fark etmedi.
The Last of Us Part II'yi delirtecek seviyede bir donma var. Her şeyi Max oynuyorum, VRAM ucu ucuna 7.8 GB ile kurtarıyor, ekran 1200p olduğu için.

DLSS kalite ve frame gen 2X ile de kasıyor, 3-4X ile de takılma var, o da aynı. Oyundan mıdır, nedir, kasılma anında işlemci kullanımı %90-%97 oluyor.

Isınma sorunu yok, cihaz işlemci ve ekran kartı 80 derece altı.
RAM ve SSD'de de bir ısınma görmedim. Sadece HW Info disk 2, 80 derece oluyor.

En az stutter RDR 2'de, en çok TLOU 2'de şu an.

Yardımcı olun lütfen, sistem beni yormaya başladı.
Sorun The Last of Us 2'de ise belirtirseniz iyi olur, diğer oyunlar ile böyle bir konu açmazdım.
ASUS TUF F16 5060-i7 14650HX (-40 mV) - 2x16 5600 MHz CL46 Nanya RAM - WD M.2 SSD.

@Ayhan Dönmez, üstad bir el atabilirsen sevinirim, ben çıkmaza girdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…