Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cem Yilmaz

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar ASUS TUF F16 laptop kullanıyorum; Core 5 210H, RTX 4050 140W modeli. Laptop inanılmaz ötesi ısınıyor, öyle böyle değil yani CS2 giriyorum işlemci bir anda 95 dereceye sabitliyor kendini asla ama asla düşmüyor, üstüne üstlük fanlar da sanırsın F16 savaş uçağı kaldırıyormuşçasına yüksek sesli oluyor, yanlış hatırlamıyorsam 5000-6000 RPM civarı dönüyor fanlar. Watt limiti koyunca da hem FPS düşüyor hem de 144FPS üstünde olmasına rağmen akıcı hissettirmiyor. Yani anlayacağınız oyun deneyimi bir tık çöp oluyor.

Benim buna yapabileceğim bir şey var mı? Bu laptop özelinde çözüm bulmuş arkadaşlar varsa çözümlerini paylaşabilir mi? Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Çözüm

Tamamdır hocam sağ olun, laptop şu an yanımda değil ancak dediğiniz ayarları bilgisayara taze format attıktan sonra yapacağım ve sonuçları burada paylaşacağım.

Hocam sorun G Helper uygulamasıymış, format attım uygulamayı yükledikten sonra gene aynı problem olmaya başladı. Kaldırdıktan sonra da düzeldi.
Arkadaşlar ASUS TUF F16 laptop kullanıyorum; Core 5 210h, RTX 4050 140W modeli. Laptop inanılmaz ötesi ısınıyor, öyle böyle değil yani CS2 giriyorum işlemci bir anda 95 dereceye sabitliyor kendini asla ama asla düşmüyor, üstüne üstlük fanlar da sanırsın F16 savaş uçağı kaldırıyormuşçasına yüksek sesli oluyor, yanlış hatırlamıyorsam 5000-6000 RPM civarı dönüyor fanlar. Watt limiti koyunca da hem FPS düşüyor hem de 144FPS üstünde olmasına rağmen akıcı hissettirmiyor. Yani anlayacağınız oyun deneyimi bir tık çöp oluyor.

Benim buna yapabileceğim bir şey var mı? Bu laptop özelinde çözüm bulmuş arkadaşlar varsa çözümlerini paylaşabilir mi? Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

FX608JHR var bende. Dediğin fan durumu bende de var fakat cihaz hiç 90 derecelere çıkmadı. Denetim Masası'ndan işlemci maksimum gücü %99 yaparak Turbo modu engellemeye çalış, belki düzelir. Benim cihazda yazılımsal sorunlar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
FX608JHR var bende. Dediğin fan durumu bende de var fakat cihaz hiç 90 derecelere çıkmadı. Denetim Masası'ndan işlemci maksimum gücü %99 yaparak Turbo modu engellemeye çalış, belki düzelir. Benim cihazda yazılımsal sorunlar var.

Hocam BIOS'tan yapmam gereken özel bir ayar var mı bu konuda? AMD de Core Performance Boost ayarı var mesela kapatınca fazla ısınma önleniyor, aynı şekilde Intel'de de bu tarz bir ayar var mı?

Tamamdır hocam sağ olun, laptop şu an yanımda değil ancak dediğiniz ayarları bilgisayara taze format attıktan sonra yapacağım ve sonuçları burada paylaşacağım.

Hocam sorun G Helper uygulamasıymış, format attım uygulamayı yükledikten sonra gene aynı problem olmaya başladı. Kaldırdıktan sonra da düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm