ASUS TUF Gaming A15 için nasıl bir termal macun tercih edilmeli?

Bütçe
600₺

Alcheinz

Uzman
Arkadaşlar, ASUS TUF Gaming A15 laptopa sahibim. (Ryzen 7 6800H / RTX 3060) Alalı 2 yılı geçti ve artık soğutmasının yetersiz kaldığını, termalini değiştirmem gerektiğini yük altında hep üst sıcaklık sınırlarında çalışmasından anlıyorum. Birkaç termal macun buldum, bütçemin üst sınırı 600₺ diyebilirim.

Zamanla pump-out yapmayacak ve dizüstü bir cihaza uygun olduğunu düşündüğünüz hangisidir? Kendiniz yeni önerilerde de bulunabilirsiniz.

Termal 1
Termal 2
Termal 3
Termal 4

Dipnot: Cihazı açmış ve soğutucu blokları sökmüşken GPU'ya da termal uygulaması yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem Thermal Grizzly Kryonaut modelini almanız. Bende sipariş verdim ancak daha uygulamadım. Onun dışında Arctic MX-6 da bakabilirsiniz.

Tavsiyem Thermal Grizzly Kryonaut modelini almanız. Bende sipariş verdim ancak daha uygulamadım. Onun dışında Arctic MX-6 da bakabilirsiniz.
Thermal Grizzly Kryonaut hakkında dizüstü cihazlarda pump-out yaşattığını söylemiş bir çok kişi. Önerini dikkate alacağım teşekkürler.

Kryonaut omur odakli bir macun degildir ve laptop/mini PC gibi seylerde kullanim icin de acikcasi pek uygun degil. Mastergel'in Regular olanini deneyimledim ve laptopta 2 yil dayandi, Maker olani da kotu degildir saniyorum ancak bu fiyat cok fazla olmus kendisi icin. Attiginiz Cryofuze'lar ile deneyimim yok ancak acikcasi sivi metal fiyatina macun almak ne kadar insani ferahlatir bilemiyorum...

Hydronaut onerebilirim. Dogru surulerse 1 gramlik olani da yeterli olacaktir ve kendisi TeknoSA'da 249 TL gozukuyor. MX-6 da guzel tercih.

Kryonaut omur odakli bir macun degildir ve laptop/mini PC gibi seylerde kullanim icin de acikcasi pek uygun degil. Mastergel'in Regular olanini deneyimledim ve laptopta 2 yil dayandi, Maker olani da kotu degildir saniyorum ancak bu fiyat cok fazla olmus kendisi icin. Attiginiz Cryofuze'lar ile deneyimim yok ancak acikcasi sivi metal fiyatina macun almak ne kadar insani ferahlatir bilemiyorum...

Hydronaut onerebilirim. Dogru surulerse 1 gramlik olani da yeterli olacaktir ve kendisi TeknoSA'da 249 TL gozukuyor. MX-6 da guzel tercih.
Şu an MX-6 ve Mastergel arasında kaldım, bir yandanda sıvı metal düşündüm sen öyle diyince. Sıvı metal uygulamasını herkes yapamaz diye düşünüyorum. Kendi el becerime sıvı metal uygulayabilecek kadar güvenemiyorum.

Arctic MX-4 kullandım uzun süre, hiçbir sıkıntısını görmedim. MX-6 çok daha iyidir diye düşünüyorum. 8 Gram olanı gram başına çok daha uygun fiyatlı.
Evet MX-6 veya Mastergel tercihi arasında arada kaldım. Teşekkürler önerin için.

Şu an MX-6 ve Mastergel arasında kaldım, bir yandanda sıvı metal düşündüm sen öyle diyince. Sıvı metal uygulamasını herkes yapamaz diye düşünüyorum. Kendi el becerime sıvı metal uygulayabilecek kadar güvenemiyorum.
Sıvı metal laptopta çok riskli olabiliyor. Kendisi termal macundan farklı olarak iletken. Eğer çekirdek üzerinden taşıp işlemci PCB'sinin üzerine dökülürse geçmiş olsun.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt