ASUS TUF Gaming A15 laptopta 2 ayda disk sağlığı %1 düştü

470

Uzman
Makaleler
2
Arkadaşlar 2 ay kadar önce ASUS TUF A15 FA506NF-HN050 bilgisayar aldım ve sadece şu ana kadar 1 kez tek format attım (ilk cihaz geldiğinde Windows 11 yükledim ancak öncesinde öbür cihazımda kullandığım için 2 hafta sonra Windows 10 yükledim.) Bugün kontrol ettiğimde disk sağlığı %1 düşmüş normal mı?
Normalde hafta da 5 6 kez format attığım diskim bile sadece 1 ayda %2 düşmüştü sağlığı.

Simdi napiyosun biliyomusun? 2 ayi 100 ile carpiyorsun ne cikti? 200. 99 yil kullanmayi dusunmuyosundur zaten.

Simdi napiyosun biliyor musun? 2 ayi 100 ile carpiyorsun ne cikti? 200. 99 yil kullanmayi dusunmuyosundur zaten.

Öyle şey mi olur hocam. Sizin mantıkla gidersek o zaman disk sağlığı %1 olana kadar kullanacağım.

Hocam disk sağlığını doğrudan disk ömrü olarak düşünmeyin. Disk sağlığı %0 olsa dahi disk bozulmadan kullanmaya devam edebilirsiniz. Disk sağlığı genellikle veri yazmayla alakalı oluyor, 2 TB üzeri veri yazılmış olarak görünüyor. O yüzden düşüş yaşanmış olmalı.

0 olduktan sonra bile kullanabilirsin. O garanti suresi cunku.

Tamamdır teşekkürler. Daha önce disk sağlığı sağlığı % 60'a kadar düşmüş bir diske bir daha ondan sonra Windows kuramamaya başladığım için biraz şüpheye düştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…