Asus TUF Gaming A15 laptopta SSD yükseltmesi nasıl yapılır?

cemkaraca

Yetkin
Dış kapak vidaları bu şekilde. Küçük yıldız tornavida iş görür mü? Bir de internette okuduğuma göre boş SSD slotunun vidası çok zor çıkıyormuş. Onun için ne yapabilirim?

Ayrıca takmadan önce bataryayı çıkarmaya gerek var mı? Sanırım bu laptopta ALS sistemi var.

Aynı laptopa sahibim ben bilgisayarcıya RAM ve SSD taktırdım. Kendiniz bilmiyorsanız açmayı bulaşmayın ben az daha açarken tırnaklarını kırıyordum, el yatkınlığınız yoksa başınıza iş almayın bilgisayarcıya taktırın. 100 lira almıştı benden.

Ve ALS var evet, kapağı takmadan cihaz açılmıyor.

Hocam cihazın çıkardığınız vidaların bile sırasını şaşırmamanız lazım çünkü uzunluk olarak değişkenlik gösteriyorlar kısacası bilmiyorsanız hiç bulaşmayın.

Hocam cihazın çıkardığınız vidaların bile sırasını şaşırmamanız lazım çünkü uzunluk olarak değişkenlik gösteriyorlar kısacası bilmiyorsanız hiç bulaşmayın.
Bencede, ben az daha tırnakları kırıyordum kartla açarken, kırsaydım kapağı takamazdım cihaz çöp olurdu.

@murim, @TinerciYasin, Daha önce eski laptopuma RAM takmıştım bilgisayarcı ile uğraşmak istemiyorum kendim takabilirim. Sadece, Yasin bilgisayarcı SSD takarken yanında mıydın onu söyler misin?

Peki boş SSD slotunun vidasını nasıl çıkarttı hocam? Hangi tornavida ile? Ve bataryayı söktü mü?
Yok sökmedi, gerekte yok zaten ALS var, arka kapak sökülünce elektrik gitmiyor cihaza. Normal tornavida ile söktü yıldız olan ile galiba.

Yok sökmedi, gerekte yok zaten ALS var, arka kapak sökülünce elektrik gitmiyor cihaza. Normal tornavida ile söktü yıldız olan ile galiba.
Teşekkür ederim. Tek korktuğum şey boş SSD slotundaki vidanın zor sökülmesi.

Onu nasıl söktü hatırlıyor musunuz?

Teşekkür ederim. Tek korktuğum şey boş SSD slotundaki vidanın zor sökülmesi.

Onu nasıl söktü hatırlıyor musunuz?

Kingo bence bilmiyorsan bulaşma harbi diyorum zararlı çıkarsın. 100 lira aldı benden RAM SSD taktırdım geçen ay, 100 lira para değil risk alma bence bilgisayarcı taksın gözünün önünde. Yok ben takacağım diyorsan normal tornavida ile çıkarttı vidayı ekstra bir şey yapmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…