• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

ASUS TUF Gaming F15 işlemci ve ekran kartı soğutma bloğu nasıl sökülür?

Arthur Morgana

Üyecik
Cihaz
Asus Tuf Gaming F15
Başlıkta da belirttiğim gibi yaklaşık 1 yıldır kullandığım laptopa bakım yapmak istedim ve içini açtım. Vidaları sökerken işlemci ve ekran kartı üzerindeki soğutma bloğu vidalarının çok sert olup dönmediğini fark ettim. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
- Gerekli Araçları Hazırlayın: Öncelikle, doğru tornavida setine sahip olduğunuzdan emin olun. Genellikle, bilgisayar vidaları için Phillips başlı tornavidalar gerekir. Ayrıca, bir çift eldiven ve gözlük kullanmalısınız.

- Isı ve Yağ: Vidaların daha kolay dönmesi için, soğutma bloğunun etrafındaki alana az miktarda ısı uygulamayı deneyin. Bir saç kurutma makinesi ya da ısıtabileceğiniz bir metal parça kullanarak, vidaların bulunduğu bölgeyi birkaç saniye ısıtabilirsiniz.

- Yağlayıcı Uygulama: Vidaların etrafına bir miktar yağlayıcı (WD-40 gibi) uygulayarak, paslanma veya sürtünme nedeniyle sıkışmış vidaların çözülmesini kolaylaştırabilirsiniz. Yağlayıcıyı uyguladıktan sonra birkaç dakika bekleyin.

- Sert Vidayı Dönme: Tornavidayı tekrar vidanın üzerine yerleştirip, saatin tersi yönünde (sıkı ise gevşetmek) döndürmeye çalışın. Vidaları çıkarırken dikkatli olun; çok fazla güç uygulamaktan kaçının.

- Vidaları Bırakma Stratejisi: Eğer vidayı hala çıkarmayı başaramıyorsanız, biraz daha fazla zorlamak yerine bir lastik ya da lastik yapıştırıcı kullanarak tornavidanın ucunu vidanın üstüne yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu, biraz ekstra çekiş gücü sağlayabilir.

- Alternatif Yöntemler: Vidalar hala çıkmıyorsa, sıkışmış vidanın etrafına bir delik açma ya da çıkarma sırası gelen vida için küçük bir matkap ucu ile hafifçe delik açmak gerekebilir. Ancak bu, son çare olarak düşünülmelidir ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

- Teknik Destek: Yukarıdaki yöntemlerin hiçbiri işe yaramıyorsa, profesyonel yardım almayı düşünmek önemlidir. GTX veya ASUS özel servisleri, daha fazla zarar vermeden vidayı güvenle çıkarabilir.

Başarılar!

Kaliteli, uygun ve yuksek torklu bir tornavida kullanirsan kolayca acarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…