• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü ASUS TUF Gaming GT-302 kasa fanları hızlanıp yavaşlıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan miracaltun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 172
  • Etiketler Etiketler
    kasa
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

miracaltun

Gelişen
Kendime yeni bir PC topladım. Kasa fanları 4 adet 140 mm ARGB ve hepsi birbirine çoğaltıcı ile bağlı olarak geldi. Sistem yük altında değilse kasanın fanları bir hızlanıp bir yavaşlıyor ve bu ses artık beni çok rahatsız ediyor. Anakartın Windows üzerindeki uygulaması ve BIOS üzerinden ayarlarını değiştirmeye çalıştım. Smart mode da kullanıyorum ama problem hala devam ediyor. Çözümü ne olabilir acaba?

ASUS TUF Gaming GT-302
MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
AMD Ryzen 7 9700X

Çözüm
Eğer sessiz mod seçeneği var ise ona çekebilirsiniz ayarları veya sıcaklık değerlerine göre fan hızını ( Curve ) ayarlayabilirsiniz. Onun dışında maalesef önerebileceğim başka bir yol yok.
Fan kontrolcü olan big program indirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Asusun AI SUİTE veya başka bir adlı uygulaması olduğunu hatırlıyorum. Kendi kasam NZXT olduğu için bende de böyle profiller var, ben Performans modunda kullanıyorum.

Saygılarımla.

MSI centerdan Performans moduna alınca sıkıntı ortadan kalkıyor ama bu seferde fanlar iyi ses yapıyorlar. Sistem yük altında değilken sessiz sakin fanlar çok çalışmadan takılmak istiyorum ben sadece

Eğer sessiz mod seçeneği var ise ona çekebilirsiniz ayarları veya sıcaklık değerlerine göre fan hızını ( Curve ) ayarlayabilirsiniz. Onun dışında maalesef önerebileceğim başka bir yol yok.

Çözüm
Teşekkür ederim

biosta curve üzerinden fan hızını %50 üzerinde tutunca problem ortadan kalktı tekrardan teşekkür ederim yardımınız için

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…