Arada fark oluyor ama ben önerirken kişinin sistemine bakıyorum daha çok. Şu an 4070 falan kullanıyor olsaydınız bunları konuşuyor olmazdık muhtemelen. "Hangi 300 Hz modeli almalıyım?" diye soruyor olurdunuz. Ben de şunu alın veya almayın diyor olurdum.
Önümüzdeki yaz veya iki sene sonra ekran kartını değişmeyi düşünüyorum. En az RX 9070 XT alırım, o zamana kadar tabii 7800X3D gücünü kaybetmez ise. Maddi imkanlar ve günümüz ekonomisi yüzünden teknolojide geriden geliyoruz. Allah'tan anakartı sağlam tuttuk. AM5 platformu bitene kadar bu anakart bana yeter gani gani. Birkaç seneye de OLED monitörlerde indirim falan olursa hem ekran kartı hem monitör çekeceğim.
Hocam peki siz ne düşünüyorsunuz sizce 240Hz'lik bu model gelsin mi yoksa iptal edip 310Hz'lik modeli mi alayım? Sonuçta ileride yine monitör yenilemiş olacağım panel yüzünden OLED alacağım. Ayrıca 310Hz olan model 2bin TL falan daha pahalı benim net ve maksimum bütçem 6K idi yani 2K daha eklemek için beklemem gerekecek.
Önümüzdeki yaz veya iki sene sonra ekran kartını değişmeyi düşünüyorum. En az RX 9070 XT alırım, o zamana kadar tabii 7800X3D gücünü kaybetmez ise. Maddi imkanlar ve günümüz ekonomisi yüzünden teknolojide geriden geliyoruz. Allah'tan anakartı sağlam tuttuk. AM5 platformu bitene kadar bu anakart bana yeter GaN'i GaN'i. Birkaç seneye de OLED monitörlerde indirim falan olursa hem ekran kartı hem monitör çekeceğim.
Hocam peki siz ne düşünüyorsunuz sizce 240Hz'lik bu model gelsin mi yoksa iptal edip 310Hz'lik modeli mi alayım? Sonuçta ileride yine monitör yenilemiş olacağım panel yüzünden OLED alacağım. Ayrıca 310Hz olan model 2bin TL falan daha pahalı benim net ve maksimum bütçem 6K idi yani 2K daha eklemek için beklemem gerekecek.
OLED düşünüyorsanız 300Hz almanıza gerek yok. 2 sene idare edersiniz boşuna masraf olur. Yok ben monitörü yıllarca kullanacağım 2 sene sonra da yanına 9070XT alacağım diyorsanız 300Hz al zararı olmaz.
OLED düşünüyorsanız 300Hz almanıza gerek yok. 2 sene idare edersiniz boşuna masraf olur. Yok ben monitörü yıllarca kullanacağım 2 sene sonra da yanına 9070XT alacağım diyorsanız 300Hz al zararı olmaz.
Ya da neyse kalsın 240Hz şu an kartta limitim yok iptal etsem bile beklemem gerekecek bende beklemek istemiyorum. Dediğim gibi çok önemli bir oyuncu değilim yani aradaki farkı muhtemelen anlamam. İleride bakarız artık. Yine de gecenin bu vakti açtığım konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim size ve diğer arkadaşlara.
Ha aklımdayken şunuds sorayım son kez. Bu AMD'nin FreeSync teknolojisi var ya düz FreeSync, FreeSync Premium ve FreeSync Pro var. Bunlar arasında rekabetçi oyunlarda avantajlar falan mı var? Mesela düz FreeSync kullanan birisi ile FreeSync Pro kullanan arasında gecikme gibisinden bir fark mı oluşuyor?
Böyle bir mesaj atmanızın ne gereği var? İstatistiksel bir veri varken ortada size güvenip alan olursa ve bir problem yaşarlarsa siz mi çözeceksiniz alan kişinin sorununu?
Böyle bir mesaj atmanızın ne gereği var? İstatistiksel bir veri varken ortada size güvenip alan olursa ve bir problem yaşarlarsa siz mi çözeceksiniz alan kişinin sorununu?
Kardeşim ben sorun yaşamadım diyorum. Başkası gidip alsın demiyorum alırsada beni ilgilendirmez ben mi al dedim? Ayrıca ne sorunu olduğunuda yazmayıp sadece sorunlu demenizde yanlış bir şey. Atın bakalım o istatistiksel veriyide bizde görelim ozaman.
Kardeşim ben sorun yaşamadım diyorum. Başkası gidip alsın demiyorum alırsada beni ilgilendirmez ben mi al dedim? Ayrıca ne sorunu olduğunuda yazmayıp sadece sorunlu demenizde yanlış bir şey. Atın bakalım o istatistiksel veriyide bizde görelim ozaman.
Teknoloji sitelerinden birisi instagram hesabında paylaşmış videoyu bende görmüştüm. Hatta video da arkadaşına soruyor sence en çok arızalanan monitör markaları nelerdir diye, aralarında Asus/Tuf serini söylüyor hatta editör arkadaş Asus mühendislerini çok yeriyordu bu denli isim yapmış isimleri batırmaya mı çalışıyorlar diye. Belki benim gibi izleyip hatırlayan varsa burayı yeşillendirsin.