ASUS TUF GAMING VG279QL1A monitör renk ayarları nasıl olmalı?

Geriliyorum

Uzman
TUF 165Hz FHD

Selamlar herkese,
Ne kadar doğru bilmiyorum, çoğu IPS monitör fabrikasyon ayarlar ile geldiği için renk doğruluğu kötü oluyormuş. Kullanıcılar bunu özelleştirip çok daha iyi görüntü elde ediyormuş.
Monitörüm; HDR10, 10 bit gamut, HDR400 gibi özellikleri destekliyor diye biliyorum.
Bu özellikleri kullanıp ayrıyeten en doğru renk ayarlarını yapmak istiyorum.

Kısacası bu monitörü, verebileceği en iyi görüntü ayarlarıyla kullanmak istiyorum.
Bu ayarları nereden yapacağım?
AMD Adrenalin uygulamasındaki ekran seçeneğinde yapmam gereken ayarlar nelerdir?

Paneliniz 8 bit. NVIDIA'dan 10 bit açsanız da bir şey değişmiyor ben şahsen fark göremedim ve değiştirmedim. Bilmiyorum işe yarıyor mu?

Hocam herkesin göz zevki farklı kimi çok düşük parlaklığı sever kimi yüksek ben canlı olmasını sevdiğim için yüksek kullanıyorum bu tamamen sana kalmış her şeyi standarta alıp yavaş yavaş deneye deneye gözüne göre ayarlayabilirsin.

Bende VG279QL3A var ben parlak ve canlı ekran seviyorum ayarlar bu şekilde

Yarış modu seçili

Shadow Boost kapalı mavi ışık kapalı

Parlaklık 85 kontrast 80

Renk sıcaklığı: Sıcak seçili

Sistem > ekran sekmesinde 10 bit yazıyor, sanırım 8 bit + frc herhalde.

Ekran büyük diye mi yoksa gözüm alışmadı diye mi bilmiyorum, görüntü keskinliği bulanıkmış gibi geliyor bana.
Bahsettiğin ayarları nereden yapacağım, resimli şekilde gösterebilir misin ?

Hocam monitörün arka joystickden yapacaksın kendi üzerinden yani. PC'den bir ayar yapmana gerek yok.

Görüntü keskinliği 27 inç 1080p panel çok yakından bakıyorsan görüntü netliği azalır. Biraz mesafe verin. Ayrıca keskinlik ayarı da vivid pixel olması lazım ismi. Oradan yapabilirsin.

Hocam monitörün kendi menüsüne girdim ancak ayar kısmına ellememe izin vermiyor.
Sadece hdr sekmesi ve hz aşırtma sekmesi aktif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…