ASUS TUF Gaming VG27AQML1A monitörün konstrast değeri kaç olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cansux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 65

cansux

Becerikli
Monitörüm: ASUS 27" TUF GAMING VG27AQML1A 1 ms 260 Hz 2K IPS.

Monitör tuşları üzerinden şuanda kontrast değerim %95 parlaklık değerim ise %100'e ayarlı. Parlaklığı değiştirmek istemiyorum kontrast değerim iyi mi kaç olmalı? Zamanında gözüme daha parlak geldiği için 80'den çıkarmıştım 95'e. En gerçekçi, en doğal, en canlı renkleri ve kaliteli görüntüyü istiyorum.

Göz zevkine göre değişiyor, benim tavsiyem %80 kontrast, %90-100 parlaklık. Vividpixel 50 ise onu 75 yap. Hazır renk modlarından hangisini kullanıyorsun, orası da önemli

Göz zevkine göre değişiyor, benim tavsiyem %80 kontrast, %90-100 parlaklık. Vividpixel 50 ise onu 75 yap. Hazır renk modlarından hangisini kullanıyorsun, orası da önemli.

Diğer her şey default ayarda hiç ellemedim yarış modu seçili renk sıcaklığı ayarı da kendi ayarı. Kontrastta senin dediğin gibi 80'e ayarlıydı ben 95 yapmıştım fakat bir tık beyaz hissettirdi bana o yüzden ya dediğiniz gibi ya 80 yapacağım ya da 85 karar veremedim. Parlaklığı değiştirmeyi düşünmüyorum telefonu bile Full parlaklıkta kullanıyorum öyle seviyorum. Vividpixel kısmını da anlamadım çok öyle bir ayar göremedim.

• GameVisual Modu: Racing Mode
  • Parlaklık (Brightness): %100
  • Kontrast (Contrast): %80
  • Shadow Boost: (Off)
  • ASCR / Dynamic Dimming: (Off)

• Variable OD (Değişken Hız Aşırtma): Level 3
  • Adaptive-Sync (G-Sync/FreeSync): (On)
  • ELMB / ELMB Sync: (Off)

Tavsiye edilen ayarlar bunlar, monitöründe bazıları yok ise ismi farklı olabilir. VividPixel bu modelde yokmuş.

Varmış 0'a ayarlı fabrikasyon olarak.

Varmış 0'a ayarlı fabrikasyon olarak.
Vividpixel mi? Var ise ozaman 50 yap, görüntüyü keskinleştiriyor, ya da göz zevkine göre ayarla ama 0 tutma 25 ile başla beğenirsen kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…