ASUS TUF GT502 Horizon ARGB alınır mı?

Emircan60TR

Uzman
Hocalarım, kasa değişikliği yapacağım. ASUS TUF GT502 Horizon ARGB modelini incelerken bir şey dikkatimi çekti: Görselde dahili 4 fanlı montaj resmi var. 3'lü fanlar egzoz görevi mi görüyor yoksa hava akışı mı sağlıyor? Bir de kasayı kullananlar artı eksi yönlerinden bahsedebilirlerse sevinirim. Aerocool AirHawk Duo kullanıyorum; kasa her ne kadar ATX mid tower kasa olsa da kablolama alanı konusunda yetersiz kalıyor.

Fotoğrafta gözüktüğü gibiyse eğer, 4 fan da egzoz olarak çalışıyor. Eğer bu kasayı alacaksan, yandaki 3 fanın yönünü değiştirmen gerekiyor. Bu tür kasalarda yan ve alt konumdaki fanlar intake, üst ve arka konumdaki fanlar exhaust görevinde çalışmalıdır.

Hocam, cevabı şimdi buldum; Asus'un sitesinde "reverse fan" olduğu yazıyor, yani sola dönen fanlar var mış. İlk defa duydum, normalde fanların hep sağa dönmesine alışığız. Bu seferki, sola dönerek içeri hava girmesine yarıyormuş. https://www.asus.com/tr/motherboard...uf-gaming-tr120-argb-reverse-fan-triple-pack/

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-07-25-22-48-18-582-edit_com.opera.browser.webp
    123,5 KB · Görüntüleme: 91
@Emircan60TR, ASUS'un bunu dusunmesine hayran kaldim. Normalde fanlari sirf intake kullanacagiz diye boyle kasalarda ters cevirirdik ve cogu fanin da arka yuzu goruntu bakimindan cirkindir, ASUS bunu fan yapraklarini ters ureterek cozmus. O zaman fanlari cevirmeye gerek yok, direkt bu haliyle kullanilabilir.

Evet hocam ASUS kalitesini her zamanki gibi konuşturmuş normalde YouTube'da dediğiniz gibi fan yönünü değiştirip arka tarafını montaj eden çok var mış ASUS bu konuya da çözüm üretmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…