Herkese merhaba.
ASUS TUF gaming GT 502 beyaz bir kasam mevcut. Bu kasama, reverse kaliteli güzel fan ve sıvı soğutma almayı düşünüyorum 360mm olacak şekilde, bana yardımcı olur musunuz bu konuda?
Aklımda iki marka var, Corsair ve Lian Li. Corsair'in QX120 beyaz fanlarını çok beğeniyorum. Ama reverse değil, yapacak bir şey yok. Lian Li'de ise reverse fan ARGB önerebileceğiniz varsa bakabilirim, kasa görselini aşağıya bırakıyorum. Sıvı soğutma ve kasamın fanları takım olsun istiyorum. Sıvı soğutma olarak ise aklımda Corsair iCUE link H150i Elite LCD white modeli. Bu sıvı soğutma QX120 fanlarla da takım oluyor komple kasada. Şu an kullandığım fanlar ise Rampage 7C-120b reverse olmadığı için görseli kötü duruyor, düz takıyorum o zamanda hava akışı yanlış oluyor yani vs.
Öneriler:
# Sıvı Soğutucu:
1.
Corsair iCUE H150i Elite LCD White
- Sıvı soğutma performansı yüksek.
- QX120 fanlarla uyumlu görsel estetik sağlar.
- RGB aydınlatma ile estetik uyum olur.
# Fan Önerileri:
1.
Corsair QX120 Beyaz Fanlar
- Kaliteli ve şık.
- Ancak reverse özelliği yok, görsel olarak sorun yaratabilir.
2.
Lian Li ARGB Reverse Fans
-
Lian Li UNI FAN SL120: Reverse fan özelliği ile estetik ve performans sunar.
-
Lian Li GALAHAD AIO 360: Bu sıvı soğutucu ile uyumlu fanlardır.
Öneri Adımları:
1.
Sıvı Soğutucunun Alımına Karar Verin:
- Eğer Corsair H150i modeline karar verdiyseniz, Corsair fanları da alınabilir.
- Ancak Lian Li fanları tercih edilecekse, Lian Li sıvı soğutucuları da göz önünde bulundurulmalı.
2.
Fan Yerleşimini Düşünün:
- Kasa içindeki hava akışını optimize etmek için, tüm fanların aynı yönde çalıştığından emin olun.
- Ön tarafını soğutma, arka ve üst kısmını ise çıkarma yönünde yerleştirmek iyi bir hava akışı sağlayabilir.
3.
Görselliği Düşünün:
- Kasa ve fanlar arasındaki RGB uyumunu planlayın. Bu, estetik ve görselliği artırır.
Sonuç:
Hedeflerinizi göz önünde bulundurarak hem performans hem de görsel estetik açısından karar vermeniz, kasanızın hem soğutma hem de görünüm açısından istediğiniz düzeye gelmesini sağlayacaktır.