ASUS TUF laptop çok ısınıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dark_1234
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 43

dark_1234 50

Yetkin
Merhaba, ASUS TUF laptopum çok ısınıp FPS düşürmekte. Alalı 1 sene bile olmadı, hor kullanılmadı. Direkt altta delikli bir sandalyede duruyor şu anda ama gene Valorant oynarken mesela 95'ten aşağıya inmiyor. Bu yüzden FPS'ler birden 250'lerden 180'lere falan çakılıyor. Drop gibi bir şey, bunun çözümü nedir? Termal bakım mı yapmalıyım ya da soğutucu mu almalıyım? Ya da direkt satıp masaüstüne mi geçmeliyim?

Hiç temizlemediysen 1 yıl yeterli 95 dereceye çıkması için. Fanlar çok tozlanmaz belki ama ızgaralar tozlanır benim 2025 model TUF'ın ızgaralar tozdan gözükmüyordu.

Çok ısınan marka modeller genelde. Bakım temizlik şart fakat yinede ısınıyor. G-Helper programını kullanın. Ayarlardan Windows olarak sessiz mod ve ekran kartı olarak standart mod kullanın.
Ayrıca altındaki fanların hava alacağı alanını açın yanı fanlı soğutucu almanız şart değil normal fansız 100-200 tl lik stand almanız yeterli.
Bu şekilde işlemci 80-85 ekran kartı 60-75 maksimum ısınıyor.
En yüksek moda alırsanın işlemci 93-96 ekran kartı 80-90 a kadar ısınır.
Son 3 ayda 1 hafta arayla her türlü termal macun ve macunun pad olanını denedim her şekilde sürdüm ve VRAM lar içinde farklı farklı termal padler denedim. Çözümü en başta dediğim şekilde buldum.

Son düzenleme:

Şu an delikli sandalyenin üstünde fan hızımda en yüksekte zaten.

Bakımlardan sonra şöyle bir şey alabilirsin : Bunun asıl markalıları 15bin civarlarında da gerek yok bu da güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…