ASUS VG27AQ1A monitörün ekranı gidip geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan charlost
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 426
  • Etiketler Etiketler
    asus

charlost

Çalışkan
Herkese merhaba,

Öncelikle sistemimi tanıtmak isterim RTX5070 ekran kartı i7-14700KF işlemci MSI B650 Gaming Plus Anakart Corsair RM850e PSU ve ASUS TUF VG27AQ1A monitör kullanıyorum DisplayPort ile bağlantı kuruyorum. Güncel driverim kurulu DDU ile temiz kurulum yaptım. Toplamda 5 kere ekran belirsiz zamanlarda gidip geldi nedeni ne olabilir acaba?

Kablom kutu içinden çıkan DP kablosudur. Windows 11 kullanıyorum.
Monitörümün sunduğu hız aşırtma açık ve 170'te sabit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yüksek yenileme hızı (170 Hz), bazı ekran kartları veya DisplayPort kabloları için kararsızlık yaratabilir. Bu yüzden ekranın gidip gelmesi gibi sorunlar yaşayabilirsin.

Yani hız aşırtma yapıldığında veya maksimum yenileme hızına çıktığında, hem kablonun hem de ekran kartının bu değeri sorunsuz taşıması gerekiyor. Kalitesiz veya eski kablolar, yüksek frekansta sinyal iletmekte sorun yaşayabiliyor.

Teşekkürler.

Monitörünüz 144Hz, hız aşırtma ile 170Hz çalışıyor. Bu durum ekranda titreme ve kararsızlık yaratabilir. Yukarıda söylendiği gibi bunu kapatırsanız kuvvetle muhtemel düzelecektir. Benzer durumu kendi monitörümde yaşıyorum.

Bu lanet problemi 5090'la ben de yaşıyorum. Özellikle oyunlarda alt + tab atınca siyah ekran oluyor. Çoğu zaman fareyi oynattığında siyah ekran oluyor değil mi? Tespit ettiğim durum G-SYNC ile alakalı.

İki seçeneğin var; ya G-SYNC kapatacaksın ya da monitörünün hız aşırtmasını geri alacak ve 144HZ olarak kullanacaksın. 144HZ kullanırsan G-SYNC ile problem olmuyor.

Çok salakça bir problem. Büyük ihtimal driver kaynaklı. 5000 serisi için çıkarılan güncellemeler çoğu G-SYNC desteğini bozdu herhalde. 3080 kullanırken problemim yoktu. Söylediklerimi dene bakalım düzelecek mi.

Ya benim açıkçası opera gx kullanıcıyım da şu ana kadar oyunlarda rastlamadım genelde internette gezinirken rastgele bir zamanda ekran gidip geldi ,ayrıca hocam dün güncelleme gelmiş yine bu siyah ekran problemleriyle alakalı.Pc yeni olunca da insan ister istemez sorunsuz her şey gitsin diyor (aynı şekilde düşünüyoruz muhtemelen) ufakta olsa göze batıyor + PSU coil whine'da oluyor...

Ama bugün birkaç oyunda benchmark yaparken alt tab atıp aynı problemi yaşıyor muyum bakacağım.Haberdar ederim.

Anladım hocam teşekkürler.

Son düzenleme:
Ya benim açıkçası opera gx kullanıcıyım da şu ana kadar oyunlarda rastlamadım genelde internette gezinirken rastgele bir zamanda ekran gidip geldi
Oyun içinde sorun olmuyor. Oyundayken alt+tab yapınca oluyor. Veya web gezinirken belli belirsiz oluyor. Düz masaüstünde dururken de olabiliyor. Az çok aynı problemimiz var. Güncelleme yapacağım ben de şimdi. Düzeleceğini sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…