Argo

Uzman
2 yıl önce satın almış olduğum monitörün alt kısmında çizgiler çıktı, cihazın 3 yıl garantili olduğu söyleniyor aldığım sitede. Monitörü gaming.gen.tr'den satın almıştım. Ne yapmam gerektiği konusunda ve ne olduğu konusunda fikri olan yardım edebilirse sevinirim.

1758319167976.webp

1758319180746.webp

1758319188543.webp

Senin monitör yine idare eder al bak bizimkisi 27" 1440p 180Hz IPS Asus daha iki yıllık monitör bu halde (ss görseli). Konusunu da açtım buraya.

Yatay çizgiler dediğin ekran panelin tam alt kenar hizasında gözüken tek çizgi şeyiyse o kadar dert edilecek bişeye benzemiyor gibi sonradan artabilir de, benim durum ise daha vahim iki gündür çok berbat durumda.

Test amaçlı öneri: PC kasası kapalı dursun, monitörün sadece elektirik fişi takılı olsun ve kendi üstündeki tuşundan da kapat. Ekran kartı kablosunu kasadan/monitörden sök ve monitörü sadece üstündeki on/off tuşundan aç bak, çizgi hala varsa burada sorun monitörde çizgi yoksa sorun kasada kablosunda ekran kartında olabilir diye bir tahmin yürütebiliriz.

Banada ya servis yada en az 12 ay taksitle yine aynı 27" 1440p 180Hz IPS bir monitör yolu gözüktü bulabilirsem. Bu sefer ASUS ROG değil de TUF Gaming monitör düşünüyorum gerçi MSI LG BanQ Acer ViewSonic de olabilir.

Dosya Ekleri

• 20251017_081644.webp
    20251017_081644.webp
    5,8 MB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Senin monitör yine idare eder al bak bizimkisi 27" 1440p 180Hz IPS Asus daha iki yıllık monitör bu halde (ss görseli). Konusunu da açtım buraya.

Yatay çizgiler dediğin ekran panelin tam alt kenar hizasında gözüken tek çizgi şeyiyse o kadar dert edilecek bişeye benzemiyor gibi sonradan artabilir de, benim durum ise daha vahim iki gündür çok berbat durumda.

Test amaçlı öneri: PC kasası kapalı dursun, monitörün sadece elektirik fişi takılı olsun ve kendi üstündeki tuşundan da kapat. Ekran kartı kablosunu kasadan/monitörden sök ve monitörü sadece üstündeki on/off tuşundan aç bak, çizgi hala varsa burada sorun monitörde çizgi yoksa sorun kasada kablosunda ekran kartında olabilir diye bir tahmin yürütebiliriz.

Banada ya servis yada en az 12 ay taksitle yine aynı 27" 1440p 180Hz IPS bir monitör yolu gözüktü bulabilirsem. Bu sefer ASUS ROG değil de TUF Gaming monitör düşünüyorum gerçi MSI LG BanQ Acer ViewSonic de olabilir.

Bu arada belki bilen birisi çıkar: yıllardır Nvidia Ayarları panelinde ekran kartı için "Veriyolu: PCIExpress 4.0" yazardı, dünkü en yeni son NV driver sonrası "Veriyolu: Bilinmeyen Veriyolu" yazdı bu nedendir? DDU ile temiz kurulum yapsam düzelir mi acaba?
Garantiye verdim hocam zaten panel değişecek ve monitörü servise gidip alacağım, parça bekliyormuş. Dediğiniz şeyi yapmıştım zaten. Sorun monitörde. Şu an bilgisayarımı başka bir 60 hz olan bir monitör ile kullanıyorum.

İdare etme durumu falan umrumda değil, bu çizgiler bir zaman sonra çoğalacak ve çöp olacak. Garanti var iken yollayayım dedim, kusurlu mal kullanmak bana göre değil hiç.

Garantiye verdim hocam zaten panel değişecek ve monitörü servise gidip alacağım, parça bekliyormuş. Dediğiniz şeyi yapmıştım zaten. Sorun monitörde. Şu an bilgisayarımı başka bir 60 hz olan bir monitör ile kullanıyorum.

İdare etme durumu falan umrumda değil, bu çizgiler bir zaman sonra çoğalacak ve çöp olacak. Garanti var iken yollayayım dedim, kusurlu mal kullanmak bana göre değil hiç.

Senin servis bu monitör ekran panel sorununa ne çare bulacak sebebi neymiş ne diyecek acaba çok merak ediyorum. Bakalım bende bir şekilde halletmeye çalışacağım. Sistem ilk açılışta / kapanışta ekrana gelen ASUS logosu görünmeyecek şekilde o saçma bozulmalar oluyor 1-2 sn sonra ekran ortasına beliren "connect / no connect displayport" yazısı az biraz normal düzgün çıkıyor, masaüstü geliyor oyunlarda falan hiç sorun yaşamıyorum.

İdare ettiği yere kadar böyle devam şu an böylesi bir montör masrafı yapmaya hiç hazırlıklı değilim çok zor olacak, en azından 9-12 ay taksitle bulabilirsem yine 27"inc 180Hz (veya 144Hz) 1440p 2K IPS bir monitör almalıyım. Bu sefer ASUS ROG değil de "TUF Gaming" serisi monitör düşünüyorum, yalnız bizim XG27ACS ayarında teknik detaylarda pek monitör modeli yok, diğer markaları MSI ACER BENQ LG ViewSonic bilemiyorum ben hep ASUS kullandım.