Merhaba,
Asus X870E E-Gaming Wi-Fi anakartım var. İçerisine MediaTek MT7927 Wi-Fi 7 modülü takılı. Gerçekten o kadar canımı sıkıyor ki anakartı değiştiresim geliyor. Harici USB almak da bana çakma yan sanayi işi geliyor. Bahsettiğin AX210 modelini satın alacağım da aklıma takılan soru var yardımcı olursanız sevinirim. VRM soğutucusu (Asus ledli logo) nasıl çıkıyor? Vidalı mı? Ben göremedim sökecektim de.
İşaretlediğim yer tek bir parça mı yoksa 2 parça mı?
Maalesef iş bloğu çıkarınca bitmiyor. Aynı işlemi X670E-A Rog anakartıma da yaptım. Tümleşik arka plakayı çıkarmak ölüm gibi bir şey. Hem el çabukluğu hem de ince iş istiyor. İlk ters hareketinizde ya plaka yamuluyor ya da karta zarar veriyorsunuz. Size sabır diliyorum.
Maalesef iş bloku çıkarınca bitmiyor. Aynı işlemi X670E-A ROG anakartıma da yaptım. Tümleşik arka plakayı çıkarmak ölüm gibi bir şey. Hem el çabukluğu hem de ince iş istiyor. İlk ters hareketinizde ya plaka yamuluyor ya da karta zarar veriyorsunuz. Size sabır diliyorum.
O kadar hassas mı hocam ya daha öncesinde bende birçok anakartın termal ped değişikliği için blokları söktüm ama böyle bir şey ile karşılaşmadım. Bu tipleremi özel. B550 Tomahawk ile benzeri anakartları sökmüştüm ben.
O kadar hassas mı hocam ya daha öncesinde bende birçok anakartın termal ped değişikliği için blokları söktüm ama böyle bir şey ile karşılaşmadım. Bu tipleremi özel. B550 Tomahawk ile benzeri anakartları sökmüştüm ben.
Blok sökmekte sorun yok. Sorun olan kısım Wi-Fi modülüne ulaşmak için tümleşik arka plakayı sökmek zorunda olmak. Arka plaka sökülmeden Wi-Fi modülünün içinde olduğu küçük muhafaza anten uçları yüzünden yerinden çıkmıyor. Onu da sökmek hiç kolay değilmiş. 10 dakika uğraşmıştım nasıl söküleceğini keşfetmek için, belki de aptallığıma denk gelmiştir bilemiyorum.
Sizinki biraz professiyonelliğe giriyor. Ben Ethernet kablosu ile kullanıyorum ve anakartın Bluetooth teknolojisinden yararlanıyorum. Wi-Fi'sine ihtiyacım olmadığı için belki de dandikliğini anlayamadım.
Blok sökmekte sorun yok. Sorun olan kısım Wi-Fi modülüne ulaşmak için tümleşik arka plakayı sökmek zorunda olmak. Arka plaka sökülmeden Wi-Fi modülünün içinde olduğu küçük muhafaza anten uçları yüzünden yerinden çıkmıyor. Onu da sökmek hiç kolay değilmiş. 10 dakika uğraşmıştım nasıl söküleceğini keşfetmek için, belki de aptallığıma denk gelmiştir bilemiyorum.