Asus X870E E-Gaming anakart üzerine AX210 Wi-Fi kartı montajı nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AKINCILAR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 333
Anladım bahsettiğiniz yerler burası oluyor değil mi?
Aynen burası. Aşağıdan vidaları aldıktan sonra ne kadar sökmeye uğraşırsam uğraşayım arka plakaya denk geldiği için muhafazayı çıkaramadım. Arka plakanın ufak bir çıkıntısı var ve bu çıkıntı muhafazanın çıkışını imkansızlaştırıyor. Fotoğrafı çeken adam bile arka plakayı sökmeye uğraşmamış baksana.

Siz deyince fark ettim ben muhafazanın arkada plaka ile yapışık olduğunu düşünüyordum. Diğer türlü arka plakayı üstteki vida tutarken alttan tutan bir şey yok.

Bende ilk defa VRM soğutucu bloğunu sökeceğim ama siz öyle diyince açıkçası soğudum bu işten. Araştırınca arka tarafta ki vidaları çıkartmak gerekiyormuş onda sıkıntı yok ancak vidayı söktükten sonra direk ele gelmiyor mu blok? Yapıştırıcı var mı altında bloğun kartla arasında?

Bir de tümleşik arka plaka dediğin alan hangisi oluyor hocam?

Vidaları söktüğünde direk çıkıyor attığım resimdeki gibi çıplak kalıyor. Arka plaka bu usblerin vs olduğu yer. Onun üstünde plaka var o plaka attığım alandaki vidaları çıkarınca komple hepsi çıkacak diye düşünüyorum.

Bende ASUS ROG Hero X870e var ve o WLAN chip harbiden hiç iyi deği. Lakin bende stabil çalışıyor. Tüm evim mesh ve Wi-Fi 6 ayarlı.

Evet arkadaşlar hepsiburada.com üzerinden aldığım Wi-Fi alıcım geldi ve az önce montajını tamamladım.
Sırasıyla yazayım nasıl değiştirdiğimi. VRAM kapağını sökmeyle olmuyormuş iş sadece.

• VRAM soğutucu bloğunun vidalarını anakartın arka tarafından tornavida ile sökün.
  • Bloğu söktükten sonra I/O girişlerin olduğu braket de çıkıyor, onu da çıkartın.
  • Wi-Fi adaptörünü metal bir kutu içerisinde göreceksiniz. 2 tane vidası var bunu yine anakartın arka tarafından söküp boşa çıkartacaksınız.
  • Anakarttan komple ayırdıktan sonra metal üzerindeki vidayı sökün ve çekin kızaklı yuva komple alıcıyı göreceksiniz.
  • Kızak sonrası antenin minnacık tak/çalıştır yuvasını göreceksiniz alıcıda ki. Eskisinden sökün ve yenisini yuvaya yerleştirdikten sonra antenleri takın. Bundan sonra ki işler geriye toplamak oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…