serdar3425

Çalışkan
    • Anakart: ASUSTeK COMPUTER INC.
    • İşlemci: Intel(R) Core (TM) Ultra 7 255H
    • Ekran Kartı: Intel(R) Arc(TM) 140T GPU (16GB)
    • İşletim Sistemi: Windows 11 Home
Selamlar @@bicy üstadım, 2 hafta önce ASUS Zenbook Duo UX8406CA aldım.
Fakat aldığımdan beri siyah ekran hataları alıyorum.

Temiz kurulum yaptım olmadı.
MyAsus'tan güncel sürücüleri otomatik kurdum olmadı, web siteden elle indirip kurdum olmadı.
DDU ile güvenli modda ekran kartını silip internete bağlanmadan elle driver indirip temiz kurulum yaptım olmadı.
Bilgisayarı çift ekran yüklü kullanırken yeniden başlatıyor sık sık ama bazen boştayken bile yeniden başlatıyor.
Saatler sonra soğuk açılışta da Pin girmeden veya Pin girer girmez de yeniden başlatıyor.
Ne yaptıysam çözüm bulamadım. İnternetteki klasik verilen tavsiyelerin her birini harfiyen uyguladım.
Almadığım hata kodu da kalmadı. Aklımda kalanları yazayım;
0x3B, 0x1A, 0x13A, 0x4E, 0x3B

Minidump dosyalarını bırakıyorum;

bilgisayarı yaklaşık 1 saat boşta bıraktım, az önce yeniden başlatmış yine.
son oluşan minidump dosyası; https://drive.google.com/file/d/1EyahIjVkoARn9jiOp_efajRUodTf0fy7/view?usp=sharing

gerçekten çileden çıkartan bir durum, bilgisayara dokunsam yeniden başlatıyor, boşta bıraksam yeniden başlatıyor. yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
    • Anakart: ASUSTeK COMPUTER INC.
    • İşlemci: Intel(R) Core (TM) Ultra 7 255H
    • Ekran Kartı: Intel(R) Arc(TM) 140T GPU (16GB)
    • İşletim Sistemi: Windows 11 Home
Selamlar @@bicy üstadım, 2 hafta önce ASUS Zenbook Duo UX8406CA aldım.
Fakat aldığımdan beri siyah ekran hataları alıyorum.

Temiz kurulum yaptım olmadı.
MyAsus'tan güncel sürücüleri otomatik kurdum olmadı, web siteden elle indirip kurdum olmadı.
DDU ile güvenli modda ekran kartını silip internete bağlanmadan elle driver indirip temiz kurulum yaptım olmadı.
Bilgisayarı çift ekran yüklü kullanırken yeniden başlatıyor sık sık ama bazen boştayken bile yeniden başlatıyor.
Saatler sonra soğuk açılışta da Pin girmeden veya Pin girer girmez de yeniden başlatıyor.
Ne yaptıysam çözüm bulamadım. İnternetteki klasik verilen tavsiyelerin her birini harfiyen uyguladım.
Almadığım hata kodu da kalmadı. Aklımda kalanları yazayım;
0x3B, 0x1A, 0x13A, 0x4E, 0x3B

Minidump dosyalarını bırakıyorum;

bilgisayarı yaklaşık 1 saat boşta bıraktım, az önce yeniden başlatmış yine.
son oluşan minidump dosyası; https://drive.google.com/file/d/1EyahIjVkoARn9jiOp_efajRUodTf0fy7/view?usp=sharing

gerçekten çileden çıkartan bir durum, bilgisayara dokunsam yeniden başlatıyor, boşta bıraksam yeniden başlatıyor. yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Aşağıdaki adımları izleyerek ASUS Zenbook Duo UX8406CA laptopunuzdaki mavi ekran hatalarını çözebilirsiniz:

1. Donanım Kontrolü:
- RAM'i test edin: MemTest86 gibi bir program kullanarak RAM'inizi kontrol edin. Bellek hataları mavi ekran hatalarına neden olabilir.
- Disk durumu: Windows'un yerleşik Diski Kontrol (CHKDSK) aracını kullanarak disk hatalarını kontrol edin.
- Kabloları kontrol edin: Laptopunuzun içindeki kablolar ve bağlantılar düzgün mü? Sorunlu bir bağlantı donanım hatalarına yol açabilir.

2. Sürücü Güncellemeleri:
- Özelleştirilmiş Sürücüler: Donanımınıza özel sürücüleri yükleyin (özellikle ekran kartı ve chipset sürücüleri). Intel'in resmi web sitesinden veya ASUS destek sayfasından alın.
- Güç Yönetimi Sürücüleri: BIOS güncellemelerini kontrol edin; eski BIOS sürümleri, donanımla uyum sorunlarına yol açabilir.

3. Güç Ayarlarını Kontrol Et:
- Güç Planı Değişiklikleri: Windows ayarlarından güç planınızı "Yüksek Performans" olarak ayarlayın. Buna ek olarak, güç seçeneklerinden "Uyku" ve "Ekranı Kapatma" sürelerini devre dışı bırakın.

4. Zararlı Yazılım Taraması:
- Güncel bir antivirüs programı ile tam tarama yapın. Bazen mavi ekran hataları, zararlı yazılımlar nedeniyle ortaya çıkabilir.

5. Donanım Hatalarının Testi:
- Laptopu BIOS menüsüne girerek donanımın düzgün çalıştığını kontrol edin. Hatalı donanıma dair bir uyarı olup olmadığını gözlemleyin.

6. Minidump Dosyası İncelemesi:
- Bıraktığınız minidump dosyalarını incelemek için bir analiz aracı kullanın (BlueScreenView vb.). Burada hangi sürücünün hata verdiğine dair ipuçları bulabilirsiniz. Eğer hata veren sürücü belirlenirse, o sürücüyü güncelleyebilir veya yeniden yükleyebilirsiniz.

7. Sıfırlama Seçeneği:
- Eğer tüm bu adımlar sorunu çözmezse, Windows'u sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Verilerinizi yedekleyerek "Ayarlar" üzerinden "Güncelleştirme ve Güvenlik" kısmından "Kurtarma" seçeneği ile sıfırlama gerçekleştirin.

Yukarıdaki adımları takip ederek sorununuzun çözülmesini umuyorum. Sorun devam ederse, ek bilgi sağlayabilirsiniz.

Bu klasik uygulamaların hepsini denedim, hiçbiri çözüm olmadı.
En son chatgpt'ye minidump dosyalarının analizini atınca sanal bellek ayarları tavsiye etti bana.
sanal bellekte, "Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet" seçeneği işaretliydi.
ama ayrılan 2048 mb, önerilen 4911 mb idi.
buna dikkat çekerek;

"sistem pagefile için önerilenin yarısından daha azını kullanıyor.
32 GB RAM’in var diye Windows otomatik bazen daha düşük ayırıyor ama bu, özellikle MEMORY_MANAGEMENT (0x1A) gibi hatalarda riskli. Çünkü GPU + RAM + disk swap arasında tutarsızlık yaratabiliyor."

yazdı bana. ve şu tavsiyeyi verdi:

Otomatik yerine özel boyut seçip manuel ayarlaman daha sağlıklı olur:

• Başlangıç boyutu = 4911 MB (önerilen değer kadar)
  • En büyük boyut = 16384 MB (16 GB → RAM’in yarısı kadar, güvenli bir üst sınır)

📌 Bu sayede sistem daha stabil olur, çünkü:

• RAM dolduğunda Windows güvenli şekilde SSD’ye yazacak alan bulur.
  • BSOD “MEMORY_MANAGEMENT” tetiklenme ihtimali azalır.
  • Dump dosyaları da tam yazılabilir (0%’te takılı kalma sorunun azalır).

dediği şekilde ayarladım ve o günden beri yeniden başlatma olayı kesildi. ama henüz yük altında çalıştırmadım bilgisayarı. bunu her durum için birkaç gün test edip sonuçlarını buraya yazacağım. bunun dışında minidump dosyalarında farklı sorun görenler olursa yazarsa sevinirim.

Tekrar merhaba, uzun bir aradan sonra bugün iki kez soğuk açılışta mavi ekran verdi. daha pin girmeden yeniden başlatmaya geçti. birinde %0'da takılı kaldı, "trrrr" diye ses takılı kaldı, ikincisinde %100'e ulaşıp yeniden başlatma yaptı. dump dosyalarını aşağı bırakıyorum, ilgilenirseniz çok sevinirim.

biri yardımcı olabilir mi lütfen? bilgisayar her seferinde farklı kod hatalarıyla kendini yeniden başlatıp duruyor. daha 1 aylık bilgisayar. bugün de 2 kere bsod yedi. birinde 0x154 hata kodu verdi, diğerinde de windows açılırken takıldı yeniden başlatamadı bile. her yolu denedim, internette söylenen her şeyi yaptım sonuç yok. donanımsal sorun göstermiyor bilgisayar her testi de yaptım. lütfen yardımcı olun. @bicy

Son düzenleme:
Tekrar merhaba, uzun bir aradan sonra bugün iki kez soğuk açılışta mavi ekran verdi. daha pin girmeden yeniden başlatmaya geçti. birinde %0'da takılı kaldı, "trrrr" diye ses takılı kaldı, ikincisinde %100'e ulaşıp yeniden başlatma yaptı. dump dosyalarını aşağı bırakıyorum, ilgilenirseniz çok sevinirim.

biri yardımcı olabilir mi lütfen? bilgisayar her seferinde farklı kod hatalarıyla kendini yeniden başlatıp duruyor. daha 1 aylık bilgisayar. bugün de 2 kere bsod yedi. birinde 0x154 hata kodu verdi, diğerinde de windows açılırken takıldı yeniden başlatamadı bile. her yolu denedim, internette söylenen her şeyi yaptım sonuç yok. donanımsal sorun göstermiyor bilgisayar her testi de yaptım. lütfen yardımcı olun. @bicy

Bu sefer gönderdiğiniz iki dump dosyasında da ortak nokta RAM ile alakalı görünüyor. Sürücülerinizi bir uygulama yardımı ile mi kurdunuz? Eğer Driver Booster gibi araçlar kullanıyorsanız cihazınızdan kaldırın. Sürücüleri elle yükleyin.

CMD açıp "mdsched.exe" yazıp RAM testini başlatabilir misiniz? Ayrıca Memtest86 ile daha detaylı test yapabilirsiniz.
BIOS üzerinde XMP/EXPO açıksa kapatıp hızı 2133 Mhz veya Auto yapabilir misiniz? (BIOS'u da direkt sıfırlayabilirsiniz.)
Eğer sorun düzelmezse RAM modüllerinizi kontrol edin.

İlginiz için teşekkür ederim @Barthesan
Cihazı aldığımda Windows kurulumu yapmıştım ve MyAsus yüklüydü içinde.
Sürücüler MyAsus ile yüklendi.

CMD ile RAM testi yaptım, hiçbir bellek hatası çıkmadı.

BIOS'ta xmp/expo yok. Sanırım zenbook duo laptop'ta bu özellik desteklenmiyor.
Bu arada olay günlüklerinde 3 uyarı var bunu sürekli tekrar ediyor.

Birincisi: Netwaw18 - 6062

İkincisi: DistributedCOM - 10016

Üçüncüsü: DNS Client Events - 1014

Bunlar sürekli Uyarı olarak veriliyor. BSOD'ların sebebi olabilir mi bilmiyorum ama eklemek istedim.

Son düzenleme: