Bugün ASUS’un yeni Zenbook S 14 laptopunu inceliyoruz. Cihaz, rekor kıran pil ömrü ve dokunmatik Lumina OLED ekranıyla oldukça ilgi çekmeyi başarıyor. Peki artıları ve eksileri nedir, bize ihtiyacımız olan gücü verebilir mi; hepsine ve çok daha fazlasına incelememizde değiniyor olacağız. O hâlde gelin genel özellikler ile incelememize başlayalım: Teknik Özellikler Zenbook S 14 ilginizi…
x86'da bu kadar yüksek pil ömrü beklemezdim. Intel resmen kabuğunu kırıp yeniden doğmuş. TSMC üretimi ve SoC şeklinde üretim hem verimliliği hem de performansı arttırmış.
Çok sanmıyorum, Ryzen'u serisinde dandik 9-12 bin çivarındaki laptoplar bile 6-8 saat kullanım verebiliyor, AMOLED ekran ve iyi bir pil olduğunu düşünürsek normal denebilir. Sonuçta 47-50 bin liralık bir dizüstünden bahsediyoruz.
HP EliteBook ve Lenovo Thinkpad gibi modellerde farklı pil seçenekleri ve ultrabay portuna ikinci pili takmaya izin vermesi gibi seçeneklerin olduğunu unutmamak lazım.
Taşınabilir alanda X86 mimarisi pil yönünden son 7 yıldır gayet iyi denebilir, insanlar MacBook M1 ve M2 modellerinde pil ömrüne seçde ediyor ama o fiyat aralığında kurumsal cihazlar X86 mimarisi ile aynı süreleri veriyor.
Uzun lafın kısası oww Intel demeye gerek yok, işin büyük kısmı markada bitmiş. Aynı işlemciyi ucuz bir dizüstünde kullansalar bu süreleri görmeleri zordu.