Atatürk'e hakarete neden sessiz kalınıyor?

S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

TikTok, Instagram gibi sosyal medyalarda neredeyse her gün gördüğümüz bir durum var: Atatürk’e küfür ve hakaretler.

Hatırlarsınız, Samsun’da Atatürk heykeline saldırı olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam, o iki kişi tutuklanmıştı.

Ama aklıma takılan şu:
Neden Cumhurbaşkanı’na küfür ve hakaret edilince, yaşı kaç olursa olsun kişi direkt hapse giriyor da; bu ülke için savaşan, kurtaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk söz konusu olduğunda çoğu zaman sessiz kalınıyor?

Hükümetimiz ata düşmanı da ondan.
Ama hani TCK 5816 maddesi vardı?
Atatürk’e küfür eden kim olursa olsun, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecekti.
Peki neden herkes bu maddeyi görmezden geliyor?

O Türklük yok onlarda.
Mesela Amerikalılar George Washington’ı, Fransızlar Napolyon’u, Japonlar Meiji İmparatoru’nu sevmek zorunda değil; ama hepsi, onların tarihî rollerine saygı gösterir.

Atatürk’ün de bir sözü var:
Beni değil, fikirlerimi ve inkılaplarımı koruyun.
Bu sözü, 1930’lu yıllarda basına söylemişti. Keşke biz de sözde değil, özde bu sözü tutabilsek…

Ülkeyi şeriat devleti yapmaya çalışıyorlar, adamlar kendini resmen peygamber ilan ediyor halkımız da hala "wuu helal olsun wuu" deyip makarna ekmek yemeye devam ediyor.
Resmen peygamber ilan ediyor derken şaka yapmıyorum bu arada;
Sürekli herkesi terörist ilan ediyor, kendisine oy vermeyen herkes terörist.
İyi bir siyasetçi değil ama başarılı bir siyasetçi.

Bazen diyorum ki keşke Atatürk hiç bu yenilikleri yapmasaydı da, o zaman görselerdi ülkenin halini. Eğer bir insanın kurtuluş savaşında ülkesi yıkık iken 5 tane dünya devi ülkeyle yaptığı savaşı kazanmasına rağmen ona saygı duymazlarsa cahillikten başka bir şey değildir.
Hitler bile zamanında Atatürk’e saygı duyduğunu söylemişti ama maalesef bizim Türkler duymuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…